Actuele tijd

De Schotse wegen zijn toch te smal PDF Afdrukken E-mail
De Schotse wegen zijn toch te smal
Onze overburen op de kippencamping gingen nog een rondje maken op de mountainbike. Het leek mij niet het meest aantrekkelijke gebied, maar ieder zijn keuze. Op het terrein van de camping stond ook een grote, nieuwe houtzaagmachine. Er lagen diverse bomen en mooi gezaagde planken. Ik zag dat onze buurman 2 behoorlijke planken in zijn camper legde. Ik neem aan dat hij dat met de eigenaar geregeld had, want ze lagen al steeds naast zijn camper. Toch een flink gewicht om mee te nemen. Wij hebben ons gereed gemaakt en zijn weer aangereden. 
Na 3,5 km single track waren we weer op de doorgaande weg.
De wegen die wij berijden zijn over het algemeen niet zo breed. Bij het passeren van vrachtwagens en bussen moet je uitkijken en soms wat inhouden, vooral in de bochten. Elke keer als we een camper tegen komen wordt er gezwaaid. Na 25 km rijden ging er echter iets fout. We passeerden een camper, zwaaiden en toen hoorde ik: Pats. Onze spiegels raakten elkaar en sloegen dicht. Helaas was die van ons deze keer kapot. Gelukkig de spiegel zelf niet, maar het omhulsel wel. Toen wij een eind verder konden stoppen hebben wij hem met wat tape weer wat opgelapt, zodat we weer iets kunnen zien, want dat is toch wel erg belangrijk. Jammer, maar het is niet anders. Ieder zijn eigen schuld.
De volgende plaats die wij bereikten was Inveraray. We konden parkeren op een parkeerplaats van bussen, die hier af en aan reden met toeristen. We werden ontvangen door een doedelzakspeler. Inveraray is een oud, toeristisch havenplaatsje. Enkele belangrijke gebouwen zijn een gerechtsgebouw en een gevangenis uit 1714, die als museum is ingericht. Verder zijn er uiteraard veel winkeltjes en eethuisjes in een leuke straat. Wij hebben hier wat gegeten en toen nog rond gewandeld in de haven, waar een paar zeer oude schepen liggen, ook een museum. Helaas wilde er op dat moment niemand een bank vrij maken, zodat wij weer verder zijn gegaan.
Onze volgende Brits Stop was bij een hotel met lodges, Ben More Lodge  in het plaatsje Crianlarich. Dit is een heel klein plaatsje met enkele hotels, een aantal pensions en heel veel lodges en een winkel, waar je van alles kunt kopen en een grote parkeerplaats. 
Het is hier een prachtig wandelgebied met veel uitgezette wandelingen. Je hebt ook van overal uitzicht op de hoogste berg, Ben More, waar nog sneeuw op ligt en waar je ook naar toe kunt wandelen. Wij hebben het beperkt gehouden tot een kleine wandeling en dat was ook leuk. Morgen rijden we om Glascou heen en gaan we daarna nog een stuk kustweg volgen.
 
< Vorige   Volgende >