Actuele tijd

Naar Oban met zijn Colosseum en camperen tussen de kippen PDF Afdrukken E-mail
Naar Oban met zijn Colosseum en camperen tussen de kippen.

Toen we op stonden scheen de zon en de hemel was mooi blauw. Dus goeie vooruitzichten.
De rit rond Loch Leven was erg mooi, kronkelende wegen en niet druk. Zelfs met de camper is het dan leuk rijden! Aan de kant waar wij vertrokken lag de weg aan het water, maar aan de andere kant keken we steeds van boven op het meer. Leuk. De hele tocht was 35 km. Na nog even wat opgezocht te hebben in het bezoekerscentrum van Glencoe zijn we doorgereden naar de stad Oban. Het was er druk, dus moeilijk parkeren, maar uiteindelijk zagen we, dat je bij de Tesco 3 uur mocht staan en dat vonden wij genoeg om de stad te bezoeken. 
Het was er gezellig druk en wij namen de kans waar om enkele wollen en kasjmier truien te kopen, want hier hebben ze Merino schapen en dus echte, heerlijke zachte wol. Het leven speelt zich voornamelijk af rond de haven. Vanuit Oban vertrekken er diverse ferry's richting de eilanden. Er waren ook veel verschillende eettentjes van diverse landen. Wij hielden het deze keer bij Fish en chips. 
In Oban staan mooie kasteeltjes, gebouwen en kathedralen, maar het hoogtepunt is de Mc Caig tower. Deze staat op het hoogste punt van de stad en lijkt op het Colosseum. Het gebouw is destijds gebouwd door een rijke bankier, maar die heeft het nooit af kunnen maken. Het was een hele klimpartij naar boven maar toen hadden we ook een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Midden in de stad staat ook nog een whiskybrouwerij, die ouder is dan de stad zelf, vandaar die plaats midden in de stad. Toen de 3 uur om waren zijn we aangereden en op zoek gegaan naar een camperplaats. Dat viel niet mee. De eerste plaats die we tegen kwamen, was vol. Toen maar zoeken op de weg, waar langs we onze route willen vervolgen. Op een gegeven moment zagen we Motorhomepark 3,5 mile, dus wij de single track road in langs het meer. Er kwam geen eind aan, maar we vonden hem. Een weitje met een gebouwtje er op. Water, een toilet, een loosput, een vuilnisbak en WiFi!!  Er stonden al 3 campers en de kippen liepen er lekker rond te scharrelen. 20 euro is erg veel, maar we hebben geen keuze.
Wij zijn eerst lekker in de zon gaan zitten en hebben weer genoten van een Guinness.
De WiFi werkt, maar is niet erg sterk. We konden weer een en ander op zoeken en ik heb ook nog een paar uurtjes kunnen stepbridgen, want dat ga ik toch wel missen. Voor morgen hebben we weer een leuke rit op het programma en ik moet melden, dat de single track roads nog niet voorbij zijn. Integendeel. Maar het weer voor de komende dagen blijft mooi en dat scheelt erg veel. 
Ik had gehoopt vanmorgen een paar verse eitjes te vinden, maar er lag alleen maar kippenpoep.  Maar als ik dan lees dat er in Nederland de langste ochtendspits is van 700 km., dan genieten wij hier nog maar even van de vele vogelgeluiden en de rust.
 
< Vorige   Volgende >