Actuele tijd

Zaterdag 21 mei 2016 PDF Afdrukken E-mail
Zaterdag 21 mei 2016

Om 10 uur rijden wij aan, het regent nog steeds. Wederom krijgen we de single track road, maar dat levert geen enkel probleem op. Eerst zien we een groen landschap met witte huisjes en plotseling zien we een wei met de Schotse hooglanders, zelfs met kalfjes. Ik had er al steeds naar uit gezien en daar waren ze eindelijk. Later gaan we een groene route in, er zitten enkele steile klimmetjes in, tot twee keer toe moet ik op een helling terugschakelen naar zijn 2, maar de Ducato doet het prima. Vervolgens rijden we aan de ene kant langs Loch Carron en aan de andere kant een steile rotswand en over een single track road! Ook nu komen we weer veel fietsers tegen. Het is zaterdag. Ze trekken zich niets van de regen aan. Zij zijn dat dus gewend!
Tegen 12 uur komen we in Dornie bij Eilean Donan Castle. Dit schijnt het meest gefotografeerde kasteel van Schotland te zijn. Wij hebben vanaf onze parkeerplaats prachtig zicht op de lange toegangsweg en het kasteel. Wij maken een foto en drinken hier koffie. Het regent nog steeds en iedereen loopt onder te paraplu naar het kasteel.
Als we verder rijden zien we wel duizend watervalletjes van die bergen. Het kan ook niet anders met al die regen.
We hebben nu de highlands achter ons gelaten en komen weer in de bewoonde wereld. We zien ook weer meer campers en rond 2 uur wordt het weer droog en schijnt de zon zelfs. We zijn weer terug in Fort William maar rijden nu door.
Het is nu 3 uur en we zitten in het bezoekerscentrum van Glencoe. Hier hebben we internet en koffie, dus maar weer even bijwerken.
Straks moeten we jog 6 km rijden en dan hebben we een camperplaats van Brit Stops bij een seafood restaurantje. Jullie kunnen al wel raden wat wij straks zullen eten!!
 
< Vorige   Volgende >