Actuele tijd

En weer verder over de single track road door de schitterende highlands PDF Afdrukken E-mail
En weer verder over de single track road door een prachtig gebied.
Het was inderdaad weer een prachtige route. Het eerste gedeelte van de route was niet groen aangegeven op de kaart, maar dat had beslist wel gemogen. Halverwege kwamen we bij het Nationaal Park Beinn Eighe. In het visiteren Centre werd heel goed uitleg gegeven over het gehele gebied. Volgens het verhaal is het bosgebied hier nog goed in tact, waardoor het een waardevol gebied is. We staan aan het Loch Maree, dat beschreven staat als het mooiste meer van Schotland. Het is er ook prachtig, maar wij hebben al veel meer prachtige lochs gezien. We hebben er nog wel een aantal zeer mooie plaatjes geschoten. Vanuit dit centrum starten ook vele uitgezette wandeltochten maar dat is voor mij niet weggelegd. Bij het verlaten van het centrum wordt een donatie gevraagd.
Als we onze tocht vervolgen rijden we op een single track road door een dal tussen 2 hoge bergketens. Ook weer bijzonder. Onderweg komen we nog een benzinepomp tegen, dus maar weer even bijtanken, want in dit gebied zijn niet veel pompen. De diesel ie er uiteraard ook iets duurder. Gemiddeld betalen we 1,50 per liter diesel.
De camperplaats is een schapenwei. Er staat een kraantje voor drinkwater en iets lager aan het Loch kunnen we gebruik maken van het toilet.
In de namiddag hebben we nog een wandeling langs het meer gemaakt. Op een gegeven moment vlogen er vele mitches rond ons hoofd en die kunnen gemeen steken. Toen zijn we maar weer omgedraaid.
Savonds hadden we een verschrikkelijk mooie zonsondergang. Hoewel het regende liepen er meerdere mensen foto's te maken. Voor ons staat een klein tentje. Het echtpaar dat daar in zit, zat in de auto, maar tijdens de zonsondergang kwamen ze onder de luifel zitten. Volgens ons heeft het verder de hele nacht zowat geregend. In het bezoekerscentrum hadden wij gelezen, dat er zoveel regen viel door een bepaalde stroming in de Atlantische oceaan. Dat klopt dus wel. Vanaf Durness hebben wij ook al veel regen gehad, maar gelukkig is het iedere middag nog groot geweest, zodat wij wat rond konden kijken en wat wandelen.
Toen ik om 8 uur mijn gordijntje open deed, keek ik uit over het schitterende meer, maar nog steeds regen en nog geen blauw streepje aan de lucht zoals de vorige dagen. De schapen en lammetjes liepen rond de campers alsof er niets aan de hand was. Ze schudden zich even uit en lopen weer door. Het tentje van de buren is nog gesloten. Dit is dus toch echt Schotland.

 
< Vorige   Volgende >