Actuele tijd

En nu zakken we weer af naar het zuiden PDF Afdrukken E-mail
En nu zakken we weer af naar het zuiden.
Ik heb vandaag een dikke trui aangetrokken want er staat een heftige, koude wind. Gelukkig is het wel droog want wij gaan opnieuw een dagje langs de kust toeren en ook nu weer veel single track routes. Aanvankelijk is het droog maar al snel valt er mieserregen. Net te weinig om de ruitenwissers aan te zetten. Het is opnieuw een formidabele route. Elke keer als we naar boven rijden is het weer spannend om te zien wat er aan de andere kant is. De ene keer een adembenemend berglandschap en dan weer een prachtig meer of uitgestrekte groene weiden. We genieten met volle teugen. Regelmatig zien we de Oostenrijker staan, die naast ons stond op de parkeerplaats. Als wij onze foto's samen voegen met die van hen, dan hebben we een compleet album. We rijden door tot het plaatsje Ullapool en daar willen we even wat rond kijken. We parkeren bij de Tesco en doen meteen maar boodschappen. Daarna hebben we aan de kade een lekkere lunch gekregen bij bistro Seaforth. Hier konden we ook op internet, dus ook maar weer even de site bijgewerkt en wat foto's geplaatst.
Onderweg komen we in dit gebied regelmatig een paar fietsers tegen. Wij hebben wel met hen te doen. Het is hardstikke koud, het regent regelmatig en ze hebben telkens hellingen van 10 tot 15%. Ze moeten er wel iets voor over hebben. Ook zien we vrij veel motorrijders. En ook voor hen geldt hetzelfde. Koud, koud en koud. En die hebben bijna niets bij zich. Ik ben er niet jaloers op.
Na Ullapool hebben we nog 80 km gereden tot het plaatsje Gairloch. Hier zou een camperplaats zijn. Die was er ook, maar er stonden 2 campers en je kon nergens fatsoenlijk gaan staan (omdat wij te lang zijn) en ook nergens recht. Ik had al enkele keren rond gereden tot ik zag dat er een plaatsje vrij kwam achter een electrahuisje en daar kon ik mooi, recht staan, zelfs zonder blokken. We hebben een wereldplek. De andere 2 campers zijn intussen ook nog vertrokken. We staan op de parkeerplaats van een museum, een kinderopvang en een soort gemeenschapshuis. Er is ook nog een highschool. Ook in Schotland zien we de jeugd keurig in uniform naar school gaan. De meisjes met een schots rokje en de jongens met een Schotse stropdas. Bij het gemeenschapshuis zijn ook nog openbare toiletten, waar we van 9 tot 6 gebruik kunnen maken, dus dat gaat hier wel lukken. Voor morgen hebben we een korte rit op het programma van 60 km naar het plaatsje Shieldaig, want volgens de beschrijving moet het daar erg mooi zijn. We zullen het gaan zien.
 
< Vorige   Volgende >