Actuele tijd

Pinksterweekend in Fort Williams PDF Afdrukken E-mail
Pinksterweekend in Fort Williams
We hebben een mooie camping met uitzicht op de Ben Nevis, een berg van 1369 m hoog, waar ook nog sneeuw op ligt. Diverse campers komen en gaan, maar geen Nederlanders. Op de camping hebben we internet, maar het werkt niet echt goed.
Skypen of FaceTime is niet te doen en als ik savonds wil stepbridgen valt hij ook weer weg. Te druk op het net denk ik!
Op eerste Pinksterdag zijn we naar Fort Williams gefietst. Eerst langs een drukke weg, waar we af en toe op het trottoir konden en daarna langs de rivier over een behoorlijk fietspad. Op een gegeven moment moesten we over een lange loopbrug. Er was een fietsstrook omlaag, maar die was afgesloten omdat die te slecht was dus moesten we de fietsen de trap af sjouwen naar de brug. 
In Fort Williams was het gezellig druk. Hier is niets te merken van Pinksteren. De winkels waren na 12 uur open en we zagen wel 4 verschillende soorten kerken. Er werd ook gelobbyd voor een bepaalde stroming van de heer. Ik mocht ook folders meenemen. Fort Williams ligt helemaal tussen de bergen, je kunt er ook met een gondel omhoog. Wel mooi om te zien. In de bergen waren dit weekend ook de nationale kampioenschappen down-Hill, maar daar hebben we niets van gezien. Wel 2 fietsers met dikke banden en echt volle bepakking ( zie foto ) .
je kunt vanuit Fort Williams ook met een stoomtrein naar Mallaing over een prachtige route van 125 km, helaas ging de trein dit weekend niet.
Toen we thuis kwamen heeft Ria nog even gebruik gemaakt van de wasmachine en nu hebben we weer lekker frisse handdoeken en beddengoed. 
Op 2e Pinksterdag gaan we de route uit ons camperboekje vervolgen en dan gaan we weer noordwaarts. 
 
< Vorige   Volgende >