Actuele tijd

Het monster van Lochness PDF Afdrukken E-mail
Het monster van Lochness
Pinsterzaterdag. De zon schijnt als wij de luiken openen bij de kaasboer. We gaan weer op pad, maar nu een keer naar het zuiden, want we hebben gelezen dat daar een prachtige camperrit is van enkele dagen.
Via Inverness gaan we langs Lochness rijden in de hoop het monster te zien. Lochness is eigenlijk een heel groot zoetwatermeer. Het is 39 km lang, 1,5 km breed en het waterpeil ligt 17 m boven de zeespiegel. Soms is het meer wel 1000 m diep en het water is dus erg koud. In het plaatsje Drumnadrochit draait alles om Lochness. Er is een exhibition, waar je 6 films kunt zien over de waarheid van het monster!! En heel veel winkeltjes met allerlei souvenirs en prullaria, die allemaal Lochie heten. Iets verderop rijden wij langs de ruïne van een oud kasteel in Urqhart, dat op een zeer cruciale plek boven het meer heeft gelegen en vroeger veel betekenis heeft gehad voor de verdediging. Iets verderop stroomt een zeer wilde rivier en is er een grote waterval en daarna komen wij in Fort August. Hier stroomt het Caledonian canal in het meer. Het verval is ruim 15 m. Er zijn 5 sluizen op rek, mooi om te zien.  In Fort August lunchen wij, evenals vele toeristen. Het is hier veel drukker dan we tot nu toe meegemaakt hebben. We zien nu ook veel campers en af en toe zelfs een Nederlandse.
Na de lunch rijden wij door naar de door ons uitgekozen camping in Corpach/Fort William. Hier blijven wij gedurende de Pinksterdagen. Als we aan komen schijnt de zon zeer heftig. We gaan toch eerst even de camper wassen, want de meeuwen hebben alles ondergescheten. Daarna lekker met een Guinness in de zon! Morgen gaan we op de fiets naar Fort William en omgeving.
 
< Vorige   Volgende >