Actuele tijd

Van Cullen naar Fort George via de Coastal Trail PDF Afdrukken E-mail
Van Cullen naar Fort George via de Coastal Trail West

Na ons bezoek aan het clubhuis van de golf zijn we verder gelopen via het strand. Aan het einde konden we alleen maar via de golfbaan een pad naar boven nemen. Een  man die we tegen kwamen zei dat dat geen probleem was. We moesten alleen even kijken of er niemand onze richting uit sloeg! Dus via de golfbaan het pad op en tien kwamen we uiteindelijk uit in het volgende plaatsje Portknockie. Daar hebben we de lunch gebruikt. Een vriendelijke Schot vertelde ons, dat dit toch wel abnormale weersomstandigheden waren voor Schotland. Voeger zei hij, lag hier een meter sneeuw en nu hebben we alleen maar regen. Ook hier verandert het klimaat dus. Hij had verder nog 2 goede tips voor ons. Hij zei als je via het strand bent gekomen moet je via de oude spoorlijn terug lopen, dan heb je telkens prachtige uitzichten. En dat klopte helemaal. Op een gegeven moment stonden we op een hele hoge spoorbrug en konden we de stad, de golfbaan en het strand helemaal overzien. Prachtig. Verder zei hij dat we op het square in Cullen ijs moesten gaan eten, want dat was bijzonder lekker. Toen wij in Cullen aan kwamen hoefden we niet te zoeken naar de ijscowinkel. We konden gewoon het spoor volgen. In het winkeltje, waar ze ook verder nog heel veel zoetigheid verkochten, was het erg druk. Het zal wel duidelijk zijn dat het ijs ook inderdaad lekker was.
Na thuiskomst zijn we naar de afhaal Chinees gegaan. Ze hadden een folder met meer dan 200 gerechten en de hele zaak was ca 8 x 6 m en de helft hiervan was voor ontvangst van de afhalers. Ongelooflijk. Ik denk dat veel producten erg op elkaar lijken. Maar goed, wij hebben ook een paar porties gekocht en die waren lekker. We hadden zo veel dat we zelfs nog voor morgen een maaltijd over hadden.
De zee was vannacht erg onrustig en toen we wakker werden was het niet warm, 10 graden. Zoals we ons voorgenomen hadden zijn we de Coastal Trail gaan rijden. Dit is een weg, die steeds erg dicht bij zee komt. Erg mooi om te rijden, maar ook prachtig om de omgeving te zien. In Lossiemouth kwamen we weer aan zee en daar hebben we geparkeerd en gelunched. We hadden uitzicht op een mooi groot wit zandstrand, waar gesurfd werd, maar het was er niet druk.
Na de lunch zijn we doorgereden naar Fort George, waar we ook naar binnen zijn gegaan. Wederom namen we kennis van al dat vechten van die Schotten in de afgelopen decennia. Het fort was indrukwekkend om te zien, iets groter dan het fort in Hedikhuizen. Wij hadden gedacht op de parkeerplaats van het fort te overnachten, maar dat was niet toegestaan en overigens nergens daar in de buurt. Overal rond het bordje " no overnighting". Dus hebben wij maar even in onze Brit Stops gezocht, we hebben niet voor niets 50 pond betaald voor dit lidmaatschap. En jawel hoor. 5 km verder konden we overnachten bij een kaasmakerij. Het was 17. 00 uur toen we aankwamen. Een meisje was de zaak aan het afsluiten en die zei dat we konden gaan staan waar we wilden. Het was op dat moment niet erg warm, maar een uurtje later zaten we in de stralende zon en we zijn pas om 20 uur naar binnen gegaan. Later kwam er nog een Engelse camper bij staan.
 
< Vorige   Volgende >