Actuele tijd

Een mooie rit door de highlands en een bezoek aan de whiskystokerij PDF Afdrukken E-mail
Een mooie rit door de highlands en via de whisky trail naar de Glenfiddlich whisky distilleerderij .

We hadden een prachtige camping maar eigenlijk een beetje te duur voor ons. 30 euro en dan is het ook nog voorseizoen. 
We hebben wel driftig gebruik gemaakt van de stroomvoorziening, alles opgeladen wat er maar op te laden viel en dat is nog al wat. Denk maar aan telefoon, iPad, laptop, tandenborstel, accu van fototoestel, ebook, accu van ebike, TomTom etc. En dan bijna alles in tweevoud.
Smorgens ben ik eerst brood gaan halen in het dorpje. Ik wilde ook wat bier meenemen maar die vlieger ging niet op. Het juffie mocht pas na 10 uur bier verkopen! Na het vuil water en de wc geleegd te hebben en het water weer aangevuld zijn we aangereden. We hadden een tocht van ruim 100 km in gedachten. We volgden de groene route door de highlands. Tot ongeveer 300 m hoogte is het echt groen en daarna wordt het bruin. Erg afwisselend. Allereerst kwamen we langs het kasteel van Balmoral. Hier heeft de koninklijke familie blijkbaar vaak gelogeerd. Wij hebben hier rondgekeken maar zijn niet naar binnen gegaan omdat we weten dat we nog veel meer, mooiere Kasteelstraat tegen zullen komen.
We hadden besloten een groene route te gaan rijden en dan de rechtse route te nemen maar op een gegeven moment stond er dat we niet meer verder konden wegens wegwerkzaamheden! Tjee. We moesten 15 km terugrijden naar Ballater en toen de linker groene route nemen. Dat was dus 30 km extra, maar we hebben dus ook 30 km meer mogen genieten van het prachtige landschap. De wegen op de linker route waren nog smaller dan de rechter route. Dat stond ook aangegeven. We hebben onze eerste ervaringen opgedaan met de eenbaanswegen van Schotland. Je hebt dan hier en daar passing lanes. Het verliep allemaal goed. De mensen zijn zeer gedisciplineerd. We moesten een paar keer wachten en één keer terugzetten. Er zaten wel enkele zeer steile stukken in van 25%, dat was werken geblazen voor de Ducato. Een paar keer moesten we ook een hoge brug over en dan ben je steeds benieuwd wat je ziet als de neus weer omlaag gaat. Het was weer echt genieten van het steeds wisselende landschap. 
Om 14.30 uur kwamen we aan bij de Glenfiddlich distilleerderij. Om 15 uur begon de rondtoer en daar deden wij aan mee. Het was een boeiend verhaal over het gehele bottelproces. Na afloop kregen we de whisky te proeven, eerst die van 12, toen 15 en daarna 18 %. Helaas mocht ik niet proeven omdat ik chauffeur was. Ik kreeg een miniflesje mee. Nu moet ik nog steeds erg wennen aan whisky. Het is niet zo mijn drankje. Ik had meteen in Schotland al een fles whisky gekocht om savonds zo af en toe wat de drinken, maar het kan mij nog steeds niet bekoren.
In de winkel kon je ook flessen whisky kopen. 25 euro is wel het minimum, maar er stonden er ook bij van 500 en nog meer. Die lust ik al helemaal niet.
Om 16.45 stonden we weer buiten en besloten onze rit toch maar af te maken. We moesten toen nog 52 km rijden naar het plaatsje Cullen. Daar staan we nu op een parking aan zee. We hebben nog een prachtige avondwandeling langs de zee gemaakt en ook nog de zon onder zien gaan, want het was weer een prachtige dag met zon en 24 graden warm.
Morgen blijven we hier nog een dagje en dan fietsen we wat rond in de omgeving.
 
< Vorige   Volgende >