Actuele tijd

PSV kampioen en wij op weg naar St Andrews PDF Afdrukken E-mail
PSV kampioen en wij op weg naar St Andrews

We hadden heerlijk geslapen in het haventje van West Wamyss en toen we wakker werden scheen de zon. Ook heerlijk. We moesten eerst even naar Mc Donalds om de mail te checken en de site bij te werken want internet en WiFi is hier niet zo voor het grijpen. Mc Donalds in Kirkcaldy werd verbouwd, dus wij naar de buurman KFC. Daar konden we op internet. We zagen al meteen dat Lisa het goed naar haar zin had en de rest van de familie ook!! Vandaag is Ria E 80 geworden, van harte Ria.
We wilden enkele foto's op de site zetten en dat duurt toch een tijdje. Toen nog gekeken naar de e-mails en het vervolg van onze route en toen was het al weer zo weer 12.00 uur. Maar de tijd was goed besteed.
Vanaf daar gingen we naar St Andrews, een bijzondere plaats. We reden telkens  tussen de golfbanen door. Daar staat deze omgeving om bekend. De golfballen lagen zelfs op straat. Er liggen er 55. In St Andrews ligt de oudste golfbaan van de wereld (1754) en er is ook een  golfmuseum. Deze plaats is het wereldcentrum van de golfsport. Daarnaast heeft de stad een academische traditie die teruggaat tot 1412 en was ze tijdens de Hervorming het kerkelijk middelpunt van Schotland.
We reden dwars door het stadje richting strand. Daar reden we tussen de golfbaan en het strand door. Er was een lange grasstrook van enkele kilometers, die vol stond met mensen die naar het strand  gingen, want het was een heerlijke zonnige dag.
Wij hebben eerst een uurtje in de zon gezeten en toen een wandeling langs het strand gemaakt. In het clubhuis van de chique golfclub hebben we koffie gedronken. Zelfs de papieren handdoeken op het toilet waren voorzien van het logo van de club St Andrews Links. Daarna zijn we weer naar de camper gegaan. Jammer dat ik mijn slaghoedje niet bij me heb, anders hadden wij hier ook nog even kunnen meppen.
We hebben een prachtige plaats. Enerzijds uitzicht op de golfbaan, anderzijds op het strand en de zee en ook nog uitzicht op het stadje. Ik moest eerst even sport kijken want het was spannend. Ajax of PSV. Ik ben geen voetbalfan maar ik heb er toch van genoten, dat PSV weer kampioen werd.
Tegen 17 uur begonnen alle bezoekers te vertrekken en wij bleven met slechts enkele campers achter.
We staan hier vannacht illegaal, maar blijkbaar wordt het oogluikend toegestaan. Morgen willen we nog het stadje bezoeken en dan trekken we weer verder.
Bezoek aan St Andrews.
Golf en de universiteit beheersen nog steeds het stadje. Overal liggen golfbanen en staan golf- en universiteitsgebouwen. De stad is levendig door de vele studenten en de leuke kroegjes. Maar ook de ruïnes van de Cathedral zijn de moeite waard om te bekijken. Het is een geweldig groot complex geweest. Er was overal internet voor de studenten, maar voor ons alleeën in de bibliotheek en helaas werkte dat ook maar half. Toen ik dit verhaaltje op onze site wilde plaatsen kwam er de melding, dat de bibliotheek deze toegang blokkeerde!! Nou ja!
Het was ook vandaag weer heerlijk terrasseer en daar hebben wij goed gebruik van gemaakt. We zijn over het strand teruggekomen en hebben nog even naar het kitesurfen staan te kijken. Ook leuk. Bij de camper weer lekker in het zonnetje en kijken naar de golfers en de vele trimmers.
We hebben besloten ook vannacht nog hier te blijven staan en morgenvroeg pas aan te rijden naar de volgende camping in Braemar. Waarschijnlijk zullen we dan dit verhaaltje wel weer kunnen plaatsen.
 
< Vorige   Volgende >