Actuele tijd

Ontspannen in het vissersdorpje West Wemyss PDF Afdrukken E-mail
Ontspannen in het vissersdorpje West Wemyss

We konden gebruik maken van de douche en het toilet bij de Falkirk Wheels en dat hebben we dus ook gedaan. Nog een keer gekeken naar de omwenteling van het wiel en toen zijn we aangereden.
We wilden vandaag zo veel mogelijk langs de kust rijden om te zien hoe dat ging op de smallere wegen.
Op een gegeven moment moesten we volgens TomTom een weg in en daar stond een bordje bij: niet geschikt voor Vhc voertuigen. Wij hadden al wel een vermoeden dat ze ons bedoelden. Op een gegeven moment werd de weg wel erg smal en was het dus uitkijken geblazen. Gelukkig gingen alle auto's goed aan de kant en konden wij overal door. Iets later kwamen we weer op een bredere weg. Toen we weer naar zee af wilden buigen stond er opnieuw zon bordje en toen zijn we maar doorgereden. Dat betekende  wel dat we om gingen rijden. Onze Zenec geeft dat overigens goed aan, maar je moet ook af en toe iets uit proberen.
We hadden gelezen dat je in het plaatsje West Wemyss aan zee kon staan, dus daar koersten we op af. De coordinaten volgens kwamen we in een klein haventje terecht. Er stond nog een camperbusje. Op hoop ban zegen zijn wij hier gaan staan, want er stond nergens dat het niet mocht.
Na onze lunch hebben we een wandeling langs zee gemaakt. Helaas voor Ria lagen hier geen schelpen, wel stenen. Dus op een gegeven moment had ze toch 2 groene stenen gevonden. Ik zei, dat zijn stukken glas van een fles. Ria dacht zelf dat het groene barnsteen was. Ze vroeg aan mij of ze iets waard zouden zijn. Ik zei: Als het barnsteen is, dan zijn het kostbare steentjes, maar je moet wel iemand vinden, die er iets voor over heeft!
We zijn door het vissersdorpje terug gewandeld naar onze standplaats en toen zagen we een Pub. Het was er gezellig druk en op de tv was een rugbywedstrijd. Het as niet zo zeer een kroegje, maar meer een koffietent. K kon er ook iets eten. Wij liepen er om 15.00 uur binnen en de Pub bleek open te zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 16.00 uur. En het is vandaag zaterdag, dusdanig ging nog net.
Mogen is de Pub niet open dus dan gaan wij maar weer verder. We willen dan langs de kust naar St. Andrews rijden en dat is ook een bijzondere plaats, de bakermat van de golfsport. 
 
< Vorige   Volgende >