Actuele tijd

Een mooie fietstocht op Bevrijdingsdag PDF Afdrukken E-mail
Een mooie fietstocht
En weer hebben we een droge en zonnige dag in Schotland. Het waait wel behoorlijk, maar goed fietsweer dus.
We waren van plan om richting Dunbar te fietsen maar waarschijnlijk zou dat iets te ver zijn. We reden eerst een heel stuk langs de zee en aan de andere kant lagen diverse golfbanen. Golfen is hier erg in in Schotland, van fietsen moeten ze minder hebben. Volgens ons heeft iedereen hier, die geen auto heeft, wel een buskaartjes. Maar het openbaar vervoer is ook fantastisch geregeld. Elke 10 minuten komt er hier een bus langs, die je naar Edinburgh of de omliggende plaatsen brengt.
Op een gegeven moment fietsten we het binnenland in en toen kwamen we op een oude spoorlijn terecht. Dat is prachtig fietsen. Het ging heel geleidelijk omhoog en we hadden telkens prachtige vergezichten. Na 25 km waren we bij een oud kasteel. We hadden een prachtig glooiend fietspadendit was wel het mooiste gedeelte van onze fietstocht. Bij het kasteel hebben we wat gegeten en gedronken en toen besloten we terug te keren, want naar Dunbar was nog ruim 10 km en we moesten tegen de wind in terug.
Maar dat viel allemaal erg mee, want nu gingen we op de spoorlijn steeds naar beneden en dat was heerlijk. Het ging veel sneller dan we dachten.
Onderweg hebben we nog wat sla en grote garnalen gekocht. Dat wordt straks dus smullen. Na ruim 50 km waren we weer terug op de camping en toen zijn we nog even doorgefietst naar de bibliotheek in Musselburgh, waar we vrij WiFi hebben.
Op de camping is het een dure grap en dus niet aantrekkelijk om te doen. Helaas dus s-avonds geen stepbridge. De weersvoorspellingen voor de komende weken zijn ook goed. De temperatuur loopt op tot 20 graden en hij geeft bijna geen regen aan. Goede vooruitzichten dus.
Morgen gaan we noordwaarts, richting Pitlochry, maar we moeten vanavond nog even goed bekijken waar we op een camping kunnen staan.
 
< Vorige   Volgende >