Actuele tijd

Onze eerste fietstocht in Schotland PDF Afdrukken E-mail
Onze eerste fietstocht in Schotland

We staan op camping Drummohr in Musselburgh. Ria had aan de mevrouw van de receptie gevraagd of we ook met de fiets naar Edinburgh konden. Die mevrouw zei dat dat wel mogelijk was, maar dat het in Edinburgh niet veilig is om een fiets neer te zetten. Er was veel criminaliteit in de stad!
Het was mooi weer toen wij aankwamen en we hadden zin om wat te fietsen, dus we besloten toch richting Edinburgh te fietsen en daar hebben we geen spijt van gehad.
Die mevrouw van de receptie had een boekje met fietsroutes en dat mochten wij meenemen. Er bleken heel wat fietspaden te liggen. Wij besloten eerst langs de zee te fietsen en daarna richting Edinburgh. De lucht zag er mooi blauw uit, maar plotseling viel er toch regen uit. Weer typisch Schots. We schuilden even onder een boom en toen kwam er een fietser van de andere kant. Hij zei: Behind me is het warm en sunny. You have tot go on. En inderdaad daar was het droog en zonnig. Het was een prachtige rit. De route leidde ons helemaal,om een golfbaan heen en daarna langs een prachtige rivier met veel verval. We kwamen ook nog langs een zeer grote supermarkt Therange, waar we koffie gedronken hebben. We fietsten ook langs vogelreservaten en natuurparken. In Edinburgh was het druk, maar we gaan er morgen met de bus naar toe, dus hebben we alleen maar wat in de drukte gefietst en dat ging prima. Het was heerlijk om te fietsen en gelukkig hadden wij een e-fiets zodat wij met gemak de heuvels op konden. We kwamen om 18 uur thuis en toen hadden we ruim 35 km gereden.
 
< Vorige   Volgende >