Actuele tijd

Vertrek vanuit IJmuiden PDF Afdrukken E-mail
Vertrek vanuit IJmuiden
Wij waren ruimschoots op tijd in de haven van IJmuiden en hebben daar eerst nog even onze lunch gebruikt. Rond 14.30 uur kregen we het sein dat we aan moesten rijden, naar de volgende parkeerplaats!! Maar het liep allemaal voorspoedig en rond 15.00 uur mochten de eerste vrachtwagens al de Ferry op. We reizen met de luxe ferryboot Princess van DFDS Seaways. Op de parkeerplaats stond van alles te wachten. Enkele wereldfietsers, een paar motoren, een hele club met oude scooters, enkele gewone! fietsers, veel auto' s, caravans en campers. De nummerborden waren overwegend Duits. Wij hebben een binnenhut, waar alles in zit wat we nodig hebben.
Als het goed is vertrekken we om 16.30 uur en de overtocht duurt ca. 13 uur, maar een groot gedeelte van de tijd zullen we slapen en dus niet veel van de overtocht merken.
We zijn al wakker en hebben goed geslapen op de Ferry, hoewel de zee erg onrustig was en wij nogal lagen te deinen in bed!  Gisterenavond hebben we nog even taxfree drank en luchtjes gekocht en wat op de boot rond gekeken.
Toen ik onze hut weer in wilde gaan, lukte dat niet. Later bedacht ik me, dat ik mijn key met magneetstrip op de iPad had gelegd en ja....dan loopt hij leeg.
Om 08.00 konden we op de boot geld wisselen en toen hoorden we dat we om 10.00 uur aan land zouden gaan in Newcastle, dus onze overtocht heeft dan 16,5 uur geduurd!! Maar goed, dat we zo veel tijd hebben.
De tocht naar Musselburgh was erg mooi. De zon scheen en de temperatuur varieerde van 13 tot 18 graden. Het landschap was prachtig, glooiend en we zagen veel schapen. Het was wel even wennen aan het links rijden en als we een bord met 30 zagen mochten we 50 en als er 70 stond mochten we 115. Grappig maar wel ff wennen. Toen we onze camping Drummohr in Musselburgh opreden was het mooi, droog weer, maar we hadden de camper nog maar net op zijn plaats gezet of er viel een flinke bui. Typisch Schots zullen we maar zeggen.
 
< Vorige   Volgende >