Actuele tijd

Van Bourg en Bresse nog een dagje naar de Moezel PDF Afdrukken E-mail
Van Bourg en Bresse naar de Moezel

Na het vertrek van Maria en Frans heb ik eerst nog maar even een stukje voor de info  van TWC Hapert geschreven, want Wim Wouters blijft daar toch om vragen. Daarna zijn we vroeg te bed gegaan, want het bleef maar regenen. 
S-morgens was het droog en we konden meteen aan de gang met onze rondwandeling  door B en B, want Maria had al een plattegrond van de stad bij ons achtergelaten. 
Rond 15 uur zaten we lekker aan een glaasje witte wijn in een cafeetje in het centrum van BenB toen Ria met het idee kwam om nog vandaag door te rijden richting Duitsland, zodat we ook nog een dagje aan de Moezel zouden kunnen staan.
Dat leken goed plan, dus wij  terug naar de camper, inpakken en aan rijden.
We wilden tot Epinal komen, maar dat haalden we niet voor donker. We kwamen op een mooie, grote camperplaats in het plaatsje Luxeui les Bains, 50 km voor Epinal.
Er stonden al wel 20 campers, maar er was nog plaats genoeg.
We zijn vroeg opgestaan en meteen doorgereden naar de Moezel.toen we van de grote weg af moesten kwamen we bij een tuincentrum uit, waar we netjes gekocht hebben, want Ria wil wel noten rapen als we aan de Moezel staan!!!
We konden er ook eten, dus dat hebben we gedaan, een lekkere schnitzel met frites!! En toen door naar het plaatsje  Traben-Trarbach. . Daar is een grote camperplaats, waar je voor 10 euro per dag kunt staan. Er waren nog 2 plaatsen vrij!!
Inmiddels was het weer wel weer beter geworden. Toen we opstonden was het 12 graden en moesten we de lange broek aan. Toen we bij de Moezel aan kwamen was het al weer 19 graden en konden we toch nog even de korte broek aan.
We hebben de camper weggezet en Ria is meteen noten gaan rapen. Er staan hier ontzettend veel notenbomen, maar er zijn ook heel veel  notenrapers  Voor het avondeten zijn we nog even op de fiets het stadje in gegaan. Echt zo' n leuk Moezeldorpje met een  brug, die de ene helft van het stadje met de andere helft verbindt. Mooie sfeervolle terrasjes.
Morgen staat Ria weer in alle vroegte op, want dan zijn er weer nieuwe noten gevallen!!
Rond het middaguur gaan we weer echt huiswaarts, want dan is het helaas weer afgelopen en hervatten we het dagelijks leven weer.
 
Volgende >