Actuele tijd

De rijstfeesten en museumweekend in Arles PDF Afdrukken E-mail
De rijstfeesten en museumweekend in Arles

Zaterdag en zondag was er  volop feest in Arles. Het was museumweekend en je kon alle musea gratis bezoeken. Arles is een oude Romeinse stad met heel veel mooie gebouwen. We hebben een bezoek gebracht aan een mausoleum, aan een groot kloostercomplex, het amfitheater, de arena, Hotel de Ville en nog een paar prachtige Renaissance gebouwen. Het is hier echt genieten in de oude binnenstad. Vooral die arena. Ongelooflijk toch, dat men vroeger zulke bouwwerken kon maken. Er vinden nu nog steeds allerlei spelen plaats, zoals stierenvechten!!
Dit weekend was ook het weekend van de rijstfeesten. De rijstkoningin kwam te paard aan het begin van de stoet. Daarna volgden er diverse wagens van de verschillende buurtgenootschappen, die een oud beroep uit beelden. Er was ook een optocht van oude en nieuwe tractors, die gebruikt worden voor de oogst van de rijst. We zagen een oude Lans, een bulldog, maar ook een New Holland, een Claes etc. En verder was er ook een hele stoet van ouwe Franse fietsen, sommige zelfs met harde banden. Uiteraard waren de mensen in oude klederdrachten.
Het had erg veel weg van de Boerenmert, die ook dit weekend wordt gehouden, maar dan in Hapert.
Wij blijven  dus een beetje in de sfeer.
Toen we weer op onze camping kwamen, hebben we nog heerlijk in de zon gelegen. Naast de camping was men gras of lijnzaad of zo iets aan het maaien. Dit geluid gaf een heerlijk zomers gevoel zei Ria.
Morgen rusten we hier nog een dag uit van alle vermoeienissen en dan  trekken we dinsdag weer verder huiswaarts.
 
< Vorige   Volgende >