Actuele tijd

Dwars door de Camarque naar Arles en heel veel muggen PDF Afdrukken E-mail
Dwars door de  Camarque naar Arles en heel veel muggen

Van Sistres zijn we dwars door de Camarque naar onze camping in Pont du Crau gereden. Het was een prachtige tocht. De Camarque is eigenlijk een groot open, moerasgebied met heel veel pelikanen en ook buffels, maar die hebben wij niet gezien.
We hebben nu een camping, 3 km ten zuiden van Arles. Enkele jaren geleden stonden wij op een camping in Tarascon ten noorden van Arles.
Woensdagnacht heeft het veel geregend en toen was het een grote puinhoop op onze camping. Overal natte en vieze klei. Gelukkig was alles na 1 dag weer opgedroogd.
De stad Arles is prachtig. Het is een oud Romeinse stad met een groot amfitheater, een zeer lange brug, aquaducten, een villa van Julius Cesar en nog veeleer oude Romeinse gebouwen. Een stad vol cultuur. Vorig weekend, maar ook dit weekend worden er de rijstvelden gevierd met een optocht etc.
Gisteren hebben wij een fietstocht van ca 50 km rond Arles gemaakt en ook heel veel rijstvelden gezien, maar ook veel perzikboomgaarden en olijven. We hebben in het oude stadje Fontveuille in een typisch Frans cafeetje koffie gedronken. Er was ook nog de plaatselijke weekmarkt. Allemaal echt typisch Frans.
Vandaag en morgen gaan we de stad Arles verkennen en kijken of we iets mee kunnen maken van de rijstfeesten.

 
< Vorige   Volgende >