Actuele tijd

De druiven worden al geoogst PDF Afdrukken E-mail

We hadden het gezien in de omgeving van St Tropez. Volgens ons is het meer de naam dan de schoonheid. Een beetje vergane glorie, maar nog steeds duur. We zouden ergens nabij Toulon een camping zoeken. Onderweg zagen we al veel wijnboeren met de oogst rijden, dus dat is ook weer begonnen.

In deze streek zien we ook veel kurkeiken. Vroeger hadden wij die op Beekvliet ook eentje in de Engelse tuin. Van Vele bomen is de schors hier verwijderd en ik weet van de heer Knippenberg, dat het weer zeer lang duurt voordat er weer een kurklaag op zit. Ze verkopen hier ook erg veel kurkproducten maar dat is nu wel duidelijk.

De kustweg was goed, maar wel smal. Aan de rand van de weg lag steeds een greppel van wel 1 m diep. Dus goed op straat blijven ook bij passerende bussen en vrachtwagens. Op een gegeven moment zagen we een pegeootje schuin tegen de wand hangen. Er stond een jong meisje bij te bellen. Arm kind, maar ze had hem wel keurig geparkeerd want iedereen kon nog passeren.

We kwamen bij een camping aan boven op een berg. Het was 12.10 uur dus tot 14 uur niemand te bereiken. We hebben even rond gekeken. Het was een prachtig panorama maar niets om naar boven te fietsen, dus maar weer verder.

Uiteindelijk kwamen we op een camping voorbij Toulon in het plaatsje Six Fours Les Plages. Een kleine, maar nette camping. Lag op 1,5 km van het strand volgens het boekje. We zijn naar beneden gefietst en na ruim 4 km zagen we de zee!! Weer iets fout gedaan dus. Het plaatsje had wel een leuk centrum, dus daar nog even op het plein gezeten en wat gedronken. Toen we terug op de camping waren, die ook weer op een berg lag, hadden we 10 km gefietst.

Morgen gaan we toch maar weer verder en dan richting Marseille. We komen zo wel aan ons eindpunt wat betreft de kust. 

 
< Vorige   Volgende >