Actuele tijd

Fietsen naar Nice en Antibes en een bezoekje aan Cannes PDF Afdrukken E-mail

Vanaf onze camping in Cagne sur Mer konden wij zo naar zee afdalen. 5 km en je hoefde niet te trappen!!! Terug wel!!!

Beneden konden we langs de zee linksaf richting Nice en Monaco en rechtsaf naar Antibes en Cannes.

Tonnie en Ans waren al voor ons naar Monaco gefietst. Ze hadden ruim 80 km gefietst en Ans was kapot toen ze terug kwamen. (Ze hebben nb ook nog electrische fietsen) Toen ik aan Tonnie vroeg wat hij gezien had in Monaco kwam hij niet verder dan een casino en een paar dure auto's, Maseratis dacht hij. Voor ons was het al duidelijk, dat wij niet naar Monaco zouden fietsen.

Wij zijn wel naar Nice gefietst en dat was ruim 15 km. Allemaal langs zee. Prachtig. We hebben ook nog een hele tijd op een bankje aan zee zitten kijken naar de golven en de zwemmers, maar ook naar de aan en weg vliegende vliegtuigen. De oude binnenstad van Nice was ook prachtig. Op de terrasjes was het wel een beetje duur, 9 euro voor een pilsje, maar goed dan heb je ook wat!

Daags daarna zijn we beneden rechtsaf gegaan naar Antibes. Ook dit plaatsje heeft een oude binnenstad en was het bezoeken waard. Volgens de campingbaas was het ruim 30 km fietsen naar Cannes en niet zo'n fijne weg op het laatst. Dus dat viel voor ons ook af. Watjes zijn we geworden.

Op de camping was het erg gezellig. Rondom ons heen stonden allemaal Nederlanders en via via kenden we heel veel mensen met zijn allen. 

Onze buurman kwam uit Geffen, Bertus Veldhuijs, en hij kende de familie van Ans en Tonnie heel goed. Hij kende ook Marijn Kapteijns, die vroeger bij mij op Beekvliet heeft gezeten. Dit was een oud-collega docent van hem. Misschien zie ik Marijn op 3 oktober a.s. wel op de reunie van Beekvliet.

Beekvliet viert dan haar 200 jarig bestaan.

Achter ons stonden mensen met een citroen van Moonen uit Elshout. Zij woonden nu in Vught, maar kenden diverse mensen in Drunen die wij ook kenden. Was een gezellige boel en veel te kletsen dus.

Omdat wij niet op de fiets in Cannes konden komen besloten wij om op woensdag te vertrekken naar een camping in Cannes, Le Cannet. Toen we in Cannes rond liepen zagen we Ans en Tonnie weer, die daar op de electrische fiets waren. Dat hadden we ook al verwacht!

Gezien mijn nog steeds beperkte loopmogelijkheden konden wij niet veel zien in Cannes. In de haven was wel een grote happening. Je kon er boten bezichtigen en kopen. We zagen er van 10.000 euro tot 300.000 euro.

Het is maar wat je wilt, maar geef ons maar onze camper.

 

In Cannes hebben wij verder niets verloren dus morgen gaan wij weer verder en dan richting St. Tropez. Wij willen dan naar een camping in Grimaud en dat ligt recht tegenover St Tropez aan de andere kant van de baai. Hier willen we nog even wat rond fietsen en genieten van het strand. 

 
< Vorige   Volgende >