Actuele tijd

Een spannend avontuur PDF Afdrukken E-mail
Een spannend avontuur en via de route Napoleon naar Fréjus.

We hadden  overnacht op een camperplaats in Digne les bains dichtbij een groot complex waar thermaal baden zijn. Het was er snachts erg rustig, dus wij hadden prima geslapen. Ons plan was om via de route Napoleon naar het zuiden te rijden.
Meteen na het stadje moesten we links af, omhoog. Het was een smal weggetje, maar ik dacht, dat wordt wel beter. Tom-Tom gaf aan dat het 45 km was naar de volgende plaats, Castellane. Ik dacht, dat is wel te doen. Maar we waren nog maar goed en wel onderweg of onze camper-navigatie, de Zenec, zei: u rijdt hier op eigen risico. Ik dacht nou ja, dat doen we altijd. Maar toen de weg steeds smaller en steeds steiler werd, begon er toch wel iets te kriebelen in mijn maag. Ik zei tegen Ria: ik hoop niet dat we hier tegenliggers tegen komen en zeker geen campers!! 
Wij hebben een camper van ruim 7 m en met een behoorlijk gewicht. Voor iedere bocht moest ik flink afremmen omdat we niet konden zien of er tegenliggers kwamen. Slechts hier en daar was er plek om te passeren. Op een gegeven moment moest ik al terugschakelen naar zijn 2 omdat het toch wel erg  steil werd en toen hadden we 7 km gereden. Omdraaien was absoluut niet mogelijk, daar was de weg veel te smal voor. Dus ik dacht met het zweet in mijn handen: zo nog 38 km!!!
We kwamen in de buurt van een gehuchtje. Het bleken 3 huizen te zijn en die stonden zo wat op straat. Met enig manoeuvreren kwamen we er langs. Daarna werd de weg weer gewoon smal. Er kwam een tegenligger, maar dat ging zonder problemen op een iets breder stuk. Na het dorpje werd het afdalen en behoorlijk. De Zenec gaf 12 % aan. Dus continu remmen. Wat we wel zagen waren fietsers, maar die stonden zo wat stil. De afdalende fietsers was mijn volgende zorg. Gelukkig stonden er iets verderop 3 aan de kant met een lekke band. Je zou ze maar treffen in volle afdaling!!
We hadden 18 km afgelegd en waren gelukkig maar 1 auto tegen gekomen. Het begon te wennen, maar het ging wel uiterst traag. Ik dacht dat wordt een lange rit.
Plotseling zag ik in de diepte een behoorlijk dorp te liggen. Het bleek Chaudon te zijn en toen kwamen we plots echt op de route Napoleon terecht.
We hadden dus een binnenweggetje, een D weg, gehad van ruim 20 km lang. Ik snapte toen dat de Zenec zei: je rijdt op eigen risico en wij waren zielsgelukkig, dat we nu echt op de route Napoleon zaten, want dat reed toch wel iets aangenamer.
Het was toen nog 120 km naar Fréjus. De rest van de tocht verliep prima. We hadden schitterende uitzichten over mooie landschappen en hoge bergen in de verte.
Zonder problemen kwamen we op camping Les Pins Parasols in Frejus aan, waar onze kennissen ons zeer gastvrij ontvingen. Hier zullen we de komende dagen door brengen.
 
< Vorige   Volgende >