Actuele tijd

In een paar dagen dwars door de Franse Alpen PDF Afdrukken E-mail
In een paar dagen dwars door de Franse Alpen. Prachtige tocht

Vanuit de Elzas reden we richting het meer van Annecy. Een prachtige tocht, veel heuvels, veel natuur en veel fietsers. We moesten 380 km rijden. We vertrokken om 10.00 uur en we waren om 18.30 op onze camperplaats onder het meer van Annecy. Het schiet niet echt op, maar het is een prachtige tocht. We stonden op een grote camperplaats, maar wel dicht bij de weg, dus veel lawaai, dus slecht geslapen.
Vanaf deze camperplaats wilden we de mont Cenis over naar Susa in Italië. Hij gaf slecht weer aan, dus we besloten vroeg aan te rijden. 08 uur. Om 12 uur waren we boven op de mont Cenis, 2018 m, maar helaas nat en mistig, dus geen mooi uitzicht. Het bovenmeer stond wel erg vol. Geen pauze deze keer en dus maar 30 km afdalen naar Susa,
De camperplaats was er nog, maar kostte nu 7 euro. Was vorig jaar nog gratis. Om de kosten er uit te halen, hebben we maar weer iets meer alcohol ingeslagen.
In de loop van de middag kwamen er 6 campers die vanaf deze plaats starten met een gezamenlijke reis. Het werd weer bloedwarm, dus de regen was maar van korte duur.
Op woensdag wilden we verder trekken door de Franse Alpen richting Fréjus. Het was 350 km maar we hebben het niet gehaald. Wederom een prachtige rit, maar dat schietinstructie echt op met al dat klimmen en dalen. In de pauze haalden we een prachtig plaatsje met uitzicht op het lac du Saphin. Het was er zo heerlijk, dat ik in slaap viel. Toen konden we de aankomst in Fréjus wel vergeten.
Morgen moeten we nog 140 km rijden over de route Napoleon. Ook weer prachtig. Iedere rit is weer genieten.
 
< Vorige   Volgende >