Actuele tijd

Een ouderwets fietstochtje en folklore in Eguisheim PDF Afdrukken E-mail
Een ouderwetse fietstocht en volop folklore in Equisheim

Voor vandaag stonden er allerlei plechtigheden op het programma. Een H. Mis, een soort receptie, een bijeenkomst voor genodigden etc. Iedereen liep in zijn goei pak.
Reden voor ons om eerst nog maar eens een fietstochtje te maken. We besloten richting Kayserberg te gaan. Heerlijk, ouderwets klimmen, zwoegen, zweten en een beetje vloeken omdat we geen electrische fiets hebben. Maar het was ook weer heerlijk om dan af te dalen tussen de wijngaarden. We hebben ons hartje weer op kunnen halen, echt weer eens ouderwets klimmen en zwoegen. Ook nu weer ruim 40 km gefietst en dat is voldoende voor ons met die temperatuur.

Om 16 uur begon het folkloristisch gebeuren in Eguisheim. Een grote optocht met veel muziek en daarna volksdansen en muziekuitvoeringen op diverse plaatsen. Ook nu weer stampvol. Alle tafels en stoelen bezet en volop drank. Ik zou wel ens willen weten hoeveel liter wijn hier dit weekend gezopen is!!!

Na het avondeten zijn we nog even het. Stadje ingelopen, maar toen was het vrij rustig, hoewel de omzet wijn nog steeds hoger werd.

Wij wensen Corine van harte met haar verjaardag en morgen trekken wij verder door de Franse Alpen, via Annecy en de mont Cenis naar het plaatsje Susa in Italië.

 
< Vorige   Volgende >