Actuele tijd

Het feest van Eguisheim PDF Afdrukken E-mail
Het feest van Eguisheim

Het feest zou om 15 uur op zaterdag beginnen, dus wij hadden nog alle gelegenheid om tevoren een rondje te fietsen. We kozen eerst voor het vlakke gedeelte richting Duitsland en toen weer terug naar Roufach, waar wij de lunch gebruikt hebben.
Vanaf Roufach was het niet ver meer, maar wel heuvelachtig door prachtige wijndorpjes en wijngaarden. Bovendien was het boven de 30 graden, dus snikheet. We hadden toch nog een rondje van ruim 40 km gefietst.
Nadat we weer het nodige vocht ingenomen hadden en ons opgefrist zijn we om 15 uur het stadje ingegaan.
We kochten ons wijnglazen en mochten er in. We konden overal wijn kopen, maar het was nog vrij rustig. Pas in de avonduren begon het echte feest, Na 21 uur kwam er muziek op meerdere plaatsen en toen stond men in rijen voor de toegang.
Na betaling van 9 euro kreeg men een glaasje.
En het werd me druk. Heel veel jongelui, blijkbaar studenten uit Colmar, die liepen rond. Overal was wijn te koop en de tafels en stoelen zaten vol. Het was moeilijk om een plaatsje te bemachtigen. Er werd ook erg veel gegeten, brood met worst, wafels en pizza  en een soort pannenkoek. Het was erg druk aan de kraampjes. Hoe later het werd, hoe gezelliger. De jongelui liepen niet met een glaasje maar met een hele fles van de ene kant van het dorp naar de andere kant. Er was bijna geen doorkomen aan. Toen de eersten aangeschoten begonnen te worden zijn wij camperwaarts gegaan. De muziek duurde nog tot ca 02.00 uur. Vandaag om 16 uur gaat het weer verder, 
 
< Vorige   Volgende >