Actuele tijd

We gaan er weer op uit. Op naar de wijnboer PDF Afdrukken E-mail
Op naar Zuid Frankrijk

We vertrokken thuis om 10.00 uur en toen was het 13 graden en het zou niet veel warmer worden. Tot aan de Luxemburgse grens hebben we in de regen gereden. In Kapelle tanken we altijd en deze keer werden we verrast. Sinds lange tijd zagen we weer een dieselprijs onder de euro: €0,97.7  Mooi meegenomen dus.
De temperatuur liep steeds op en toen we de Franse grens passeerden was het al 30 graden. We rijden richting Colmar, maar de laatste 55 km moeten we de binnenlanden in over de Col de Colmar. Heerlijk om te rijden. De temperatuur steeg nog steeds en toen we door een dorpje reden, gaf hij 39.5 aan. Gelukkig hebben wij airco, dus goed uit te houden.
Toen we in de buurt van Eguisheim kwamen zagen we weer steeds meer druiven en wij voelden ons meteen weer thuis.
Het was spannend, want we moesten maar afwachten of we weer bij onze wijnboer, Frans Bannwarth, terecht kunnen. Er kunnen 8 campers staan, maar vol is vol.
Om 17.30 reden we tegelijk met 3 andere campers het erf op. Er stonden er al 3, dus gelukkig geen probleem. 
Na Frans en Nicole begroet te hebben hoorden we dat Frans over 10 minuten een rondleiding op zijn bedrijf zou geven.
Erg interessant, want wij komen hier nu voor de 9e keer maar we hebben nog nooit een rondleiding gehad, wel altijd wijn geproefd!!
Frans kennende zou het een interessante rondleiding worden en dat was ook zo. We hebben veel opgestoken en nieuwe ontwikkelingen gezien.
Na de rondleiding moesten we nog eten en toen was het al 20.30 uur. Gelukkig had Ria onze koude schotel zo klaar en die konden we heerlijk buiten op eten.
Morgen kunnen we weer wijn komen proeven en kopen.

 
< Vorige