Actuele tijd

Poznan PDF Afdrukken E-mail
Poznan

Posen, zoals de Polen zeggen is een prachtige stad. Vandaag hebben wij de Royal-imperial route gefietst en gelopen.
Het begon met een fietstochtje vanaf onze camping Malta naar het Cathedral island. Prachtig om telkens weer langs die grote roeivijver te fietsen. Hier wordt elk uur van de dag gesport. Hardlopen, roeien, kanoën, zeilen, zwemmen, skispringen, bowling, fietsen etc. Er zijn ook enkele grote overdekte sportcentra in deze area. Het ziet er magnifiek uit. Aangekomen op het kathedraal eiland bewonderen we de kathedraal, het bisschoppelijk paleis, een standbeeld van pape JP II , een seminarie en nog wat van die kerkelijke gebouwen. Daarna fietsen we door naar het centrum, de old town, waar we onze fiets weer bij het VVV stallen en te voet verder gaan.
Het plein is weer erg levendig. Het wordt overstroomd door groepen schoolkinderen. Ik denk dat die kinderen voordat ze de school verlaten wel elke Poolse stad gezien hebben.
No Image
Na de old town wandelen wij door naar het castle quarterone. Ook buiten het centrum heeft Poznan prachtige gebouwen. . Musea, kerken, paleizen, restaurants en oude gebouwen, waar veel winkels in zitten.
Op een volgend plein is weer zo' n typisch Poolse markt en op het volgende plein is volop muziek. Er hangt een programma aangeplakt t/m 28 junii. Dus erg veel. Het is niet alleen muziek, maar ook design. Schoolprojecten etc. Mooi om te zien en het maakt de stad levendig.
Als we op het verste punt van onze wandeling zijn stappen we weer een bar mleczny in. In de boekjes noemt men het een milkbar en hier heet het Kuchina Marche.
Je schept hier het voedsel op en dat wordt gewogen.je betaalt daarna 3,29 Zlotty per gram. En laat dit nu de beste lopende keuken zijn, die we gehad hebben.
We hebben er heerlijk gegeten. Veel en voor ca. 10 euro pp.
No Image
Daarna hebben  we nog even op het terras op de Rynek gezeten. Het blijft gezellig.
Al met  al is Poznan een prachtige stad,  die zeker het bezoeken waard is.

 
< Vorige   Volgende >