Actuele tijd

Van Sopot naar de wandelende duinen in Leba PDF Afdrukken E-mail
Van Sopot naar de wandelende duinen in Leba

De laatste dag hebben we nog doorgebracht in Sopot. We zijn er naar toe gefietst en hebben nog een paar mooie dingen bekeken, o.a. Het Coocked House, een van de opvallendste gebouwen in de wereld.
No Image
Ook in Sopot hebben we weer lekker gegeten in een zgn. Milkbar. Je krijgt er heerlijk eten, naar eigen keuze en je betaalt per gewicht. 
Daarna zijn we via de boulevard richting Gdansk gefietst en dat was een verrassing. De boulevard is erg lang en we fietsten dus inderdaad helemaal Gdansk in. Een prachtig fietspad, gescheiden van een wandelpad, want overal gingen de mensen het strand op. Toen we terug kwamen in Sopot zijn we de pier op gelopen en hebben we daar heerlijk in de zon gezeten. Ook hier wordt het verhaal verteld, dat de lucht op de pier veel gezonder is door het jodiumgehalte van het water. Sopot lijkt met zijn Kurhaus en pier erg op Scheveningen en Gdansk lijkt met zijn grachtenhuizen op Amsterdam.

Vrijdagmorgen, 12 juni zijn we richting Leba vertrokken. We moesten 100 km rijden.
Leba ligt aan de Oostzee, midden in een natuurgebied en het is een echte toeristische plaats. We hadden de keuze uit wel 5 of 6 campings.
We kozen voor Marco Polo omdat die het dichtst bij het stadje was. Al snel bleek dat er één nadeel was: achter de camping werd aan het spoor puin in een wagon geladen en dat maakt erg veel lawaai. Maar afijn dat nemen we maar op de koop toe.
Leba is een levendig stadje met leuke terrasjes aan het water en veel winkeltjes!!! Op de fiets waren we binnen 5 minuten aan het strand. Het is een mooi wit strand en het zeewater is erg helder. Je kunt uren in zee lopen voordat je broek nat wordt. 
Devolgende dag zijn we op de fiets richting de wandelende duinen gegaan. Het is hier een en al natuur. Veel, water, duinen, strand en moeras. Heerlijk rustig om te fietsen en ook hier weer veel vogelgeluiden.
Er was veel belangstelling voor de wandelende duinen. Een Duitser vertelde dat deze duinen ieder jaar 12 tot 15 m opschoven!!
No Image
Via deze duinen konden we ook hier aan het strand komen. Lekker rustig, want je kunt er alleen maar te voet komen.
Er liggen ook prachtige vennen in het natuurgebied, maar helaas kun je er niet om heen fietsen. Het is echt een beschermd natuurgebied, waar je maar op enkele plekken mag komen. Maar als je wilt, kun je hier veel fietsen want het is een zeer uitgestrekt gebied, wel met veel wind!
 
< Vorige   Volgende >