Actuele tijd

Gdansk, Sopot, een paar uur in de Fiatgarage en ... Een grappige Duitse buurman!! PDF Afdrukken E-mail
Gdansk,Sopot, een paar uur in de Fiat garage..en een grappige Duitser!!

Zondagmiddag zijn we eerst nog naar het centrum van Sopot gewandeld via een hele lange boulevard. Het was er erg druk en er waren ook heel veel mensen aan het skeeleren, fietsen en wandelen. Prachtige voorzieningen.
Sopot heeft ook een prachtig centrum tegen het strand aan. Het heeft ook een lange pier en een hotel, dat erg veel lijkt op het Kurhous in Scheveningen.
 No Image
 Zondagmiddag stonden er erg veel kraampjes met streekproducten en streekgerechten. Het was prachtig weer, het strand lag vol en het was er dus erg druk.
Maandag zijn wij met de trein naar Gdansk gegaan. Gdansk oftewel Dantzig is een zeer oude stad met erg veel, prachtige oude gebouwen. De hoofdstraat is een juweeltje. Al die geveltjes. Uiteraard is ook de haven van grote importantie. Daar heeft het zich destijds allemaal afgespeeld. Solidarinosc!!
We hebben nog maar een klein stukje gezien, dus we moeten er nog wel een  paar dagen terug.

Dinsdag ben ik eerst eens op zoek gegaan naar een Fiat garage. Met regelmaat bleef al een tijdje een lampje van de accu branden en dat geeft toch geen fijn gevoel.
Ik wilde eerst naar een Renault-garage tegenover de camping, maar in overleg met mijn buurman hier, die vroeger automonteur is geweest, besloot ik om toch maar een Fiat-garage op te zoeken, omdat die gespecialiseerd zijn.
In de Renaultgarage waren ze erg behulpzaam en ze maakten voor mij een afspraak in een Fiat-bedrijfswagengarage in Gdansk, 25 km verderop. Ik kon er om 13.30 uur terecht.
Na even gekeken te hebben, zei de monteur, dat het een uur zou duren, als het de bekabeling was. Als het dat niet was, zou het langer duren!!
Wij dus maar even naar de Auchan gewandeld, die daar in de buurt was en natuurlijk weer het een en ander gekocht, ook weer asperges!!
Na een uur kwamen we terug, maar de monteur lag er nog onder. Na anderhalf uur kregen wij de mededeling, dat het de bekabeling was en dat het nog een half uurtje zou duren.
Het bleek, dat de bekabeling door de bewegingen van de camper te krap was en niet steeds contact maakte. Tenminste dat begreep ik. Ze zouden de kabels langer maken, zodat dat euvel verholpen zou zijn.
Alles bij elkaar is de monteur meer dan 2 uur bezig geweest en het kostte 300 Zlotty, ca 75 euro.
Toen ik voor de vakantie bij G.J. Ten Voorde een nieuwe reciever liet monteren, kostte mij dat al meer dan 75 euro per uur. Dus alles bij elkaar nog een meevallertje en wij rijden weer met een gerust hart rond.

Terug op de camping, gingen we nog even lekker in het zonnetje zitten.
Tegenover ons kwam een Duitser staan.  Hij informeerde hoe hij morgen het beste naar Gdansk kon gaan.
Ik vertelde hem dat je voor een paar Zlotty met de trein kon, maar ook met de fiets en dat je zelfs de fiets in de trein mee kon nemen. Hij zei: ik heb geen fiets. Ik zei: dan neem je toch de fiets van mijn overbuurman, een Nederlander!!
Hij moest er hartelijk om lachen.
Even later ging hij op pad met zijn hond en toen vroeg hij, hoe hij het makkelijkst bij zee kon komen!! Ik zeg: met de fiets, want te voet is erg ver  lopen!!
Hij moest lachen en zei, dat er in de folder 400 m. Stond. Ik zeg, zoek dat dan maar eens uit!
Een half uur later kwam hij terug en zei, dat hij pijn in zijn knieën had en geen zee gezien had. 400 m zou dus wel hemelsbreed zijn. Ik zeg tegen hem: koop toch maar een fiets vriend!! Morgen gaan we samen met dit Duits echtpaar naar Gdansk.....  met de trein.
 
< Vorige   Volgende >