Actuele tijd

Met de boot over het land bij Elblag PDF Afdrukken E-mail
Met de boot over het land bij Elblag

Met enige weemoed verlieten wij na 5 nachten ons prachtig plaatsje op camping Wagabunda. We hadden het er goed naar onze zin gehad, heerlijk gewandeld en gefietst en genoten van het stadje Mikolasjki en omgeving.
We hadden, ondanks alle wisselingen, toch een aardige band opgebouwd met de andere campinggasten. Onze eerste buurman was een nederlande weduweman uit Zaltbommel, die alleen in een camper reisde. Hij is op de koffie geweest en lustte ook nog wel een borreltje. Hij had een reis door Polen uitgezet aan de hand van het advies van zijn Pools buurmeisje. Leek erg veel op onze toer. Voor ons stonden 2 oudere homo's. Jochem was al voor de 20e keer in Polen en hij kende iedere camping en praatte honderduit. Naast ons kwam een Duits echtpaar te staan, maar zij was een Finse. Ze hadden van oktober tot april een huisje op Texel en verder trokken ze het hele jaar rond. Ik had gelezen dat ons merengebied, Mazurië, het mooiste was van de hele wereld met uitzondering van Finland.
Onze buurvrouw bevestigde dat, maar ze zei, dat er in Polen wel hele leuke plaatsjes tussen de meren lagen. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Leuke dorpjes en vaak ook leuke restaurantjes om iets te eten en te drinken en dat hoort er toch bij.
Er was ook een Nederlands echtpaar met een hond, dat van april tot oktober een tocht door de Baltische Staten ging maken. Ze hadden alle tijd en verbleven net zo lang als wij op Wagabunda, of nog langer, maar dat weten wij niet.
Verder hadden we wisselende contacten met komende en gaande gasten. Altijd weer leuk om te zien. Maar aan alles komt een einde en ook wij moeten verder.
Vandaag, 6 juni, zouden we richting Elblag rijden en aanleggen in het plaatsje  Paslek. Wij kwamen er rond 13 uur aan en moesten meteen haasten.  
In dit plaatsje passeert een boot van Ostrada naar Elblag, maar in Paslek ontbreekt een stukje kanaal. Erg grappig.
Hier worden de boten op een treintje  over het land, een bult, getrokken en dan weer te water gelaten.
We hadden erg veel geluk, want  het gehele spul  is helemaal gerestaureerd. Dat had 2 jaar geduurd en nu was het vanaf eind mei  in gebruik!! Prachtig.
Echte techniek met tandraderen. Er kwamen hele busladingen op af en je kon ook een stukje meevaren. Wij kwamen net op tijd aan om de passagiersboot over land te zien varen!!
No Image
Hier was ook een natuur- camping waar je mocht overnachten. En dat kan nergens in Polen.
Er was nog een hele familie, die ging bbqen en enkele campers en caravans.
Wij hebben heerlijk genoten van de asperges, die we vandaag gekocht hadden en verder heb ik weer een half boek uitgelezen. 
Heerlijk die rust. Genieten van de vogelgeluiden en die rust . Met een lekker wijntje en een kaasje er bij!!
 
< Vorige   Volgende >