Actuele tijd

Sacramentsprocessie en wandelen en fietsen in de MazuriŽ PDF Afdrukken E-mail

Sacramentsprocessie en fietsen in de natuur en rond de meren bij Mikolasjki


We blijven nog even in het prachtige merengebied van de Mazurië. We zijn neergestreken op camping Wagabunda in Mikolasjki. Een prachtige camping, niet aan het meer, maar wel heel dicht daarbij en dus ook dicht bij het prachtige stadje.
Het is er heerlijk toeven op de markt en in de haven, waar allemaal restaurantjes zijn.
Uiteraard hebben we hier ook een keer vis gegeten en die was me toch lekker.
No Image
Verder hebben we hier vrij veel gefietst en gewandeld. Als we gaan fietsen, moet je er steeds rekening mee houden, dat je op zandpaden komt. Af en toe zijn ze ook erg mul en gruisachtig. Op een gegeven moment hoorde ik Ria achter mij zeggen: shit, en dan weet je het wel. Het is erg lastig om op een mul pad weer aan het fietsen te komen, maar het lukte. We fietsen dan wel door prachtige natuurgebieden, vaak langs het water en met heel veel vogelgeluiden. Dit gebied is een waar Eldorado voor vogelliefhebbers.
Tijdens een van onze wandelingen kwamen we bij een uitkijktoren aan een moerasgebied. Het was er muisstil en je hoorde er alleen maar vogels. Ik viel er zo waar nog in slaap ook.!
No Image
Tijdens onze fietstocht zagen we 4 mannen bezig met het plaatsen van een hekwerk. Onze ervaring is, dat de Polen niet onaardig zijn, maar ook niet vriendelijk. Ze groeten vaak helemaal niet. Een van die 4 mannen had een kind op zijn arm en dat kind zwaaide naar ons toen wij langs fietsten. Ik zei tegen Ria: Kijk, dat kindje weet nog niet dat het een Pool is!!
Vandaag zijn we wederom via een lange zandweg langs het meer naar het plaatsje Ryn gefietst. Er stonden overal altaartjes langs de weg en bij de kerk was het erg druk. De mensen stonden buiten de mis te volgen want de kerk was vol. 
No Image
We kwamen er achter dat het hier vandaag Sacramentsdag was. Er volgde ook nog een echte processie en er werd gul met bloembladen gestrooid.
Wij deden ons te goed aan een een lunch in een prachtig restaurantje met een watermolen. De meisjes liepen er in folklorekleding rond. Het was erg sfeervol en gezellig.
Toen we weer in Mikolasjki terug kwamen, bleek de processie hier net achter de rug te zijn. De bloemen en altaartjes werden al weer opgeruimd en de mensen zwierven rond langs de vele kraampjes, die op het plein en in de straatjes stonden.
Het bevalt ons hier erg goed. We vertrekken zaterdag en dan hebben we hier 5 nachten gestaan en dat is erg lang voor onzen doen!!
Maar we houden contact met het thuisfront en zien Lisa ook regelmatig!! Hier geniet ze ook!!
No Image
 
< Vorige   Volgende >