Actuele tijd

Bezoek aan Warschau en Chopinconcert PDF Afdrukken E-mail
Bezoek aan de stad Warschau en Chopinconcert

We hebben Warschau zeer uitvoerig bekeken. Het is een prachtige, zuivere stad.
We hebben een bezoek gebracht aan de oude en de nieuwe stad met al zijn prachtige gebouwen en sfeervolle pleinen en vooral veel eetgelegenheden. Bij hotel Bristol was het telkens een zeer chique boel. Er stonden grote auto's en alleen mensen in het pak gingen er naar binnen.
Zowel in de oude als de nieuwe stad zijn vele verschillende en zeer mooie kerken. Opvallend was, dat er op zaterdag bij iedere kerk waar we langs kwamen wel een bruiloftsmis was. Ook hier waren de gasten steeds chique en mooi gekleed. De dames liepen vaak op zon hoge hakken, dat wij dachten dat ze om zouden vallen. Het was een sport denk ik, de ene hak nog hoger dan de andere.
Buiten de kerk werd het bruidspaar steeds ontvangen met kanonschoten en dan regende het hartjes. De ene keer rood, de andere keer wit en dan weer zilver. Leuk om te zien. Maar ook de bruidjes waren leuk om te zien. De kleding van de mannen sprak mij niet echt aan. 
.We hebben ook  een bezoek gebracht aan het Ujazdow Park. Hier zagen we een prachtig paleis op het water, een bothanische tuin, een standbeeld van Copernicus, maar ook van Chopin. Warschau is de stad van Chopin. Er staat een groot standbeeld, een theater in de stad en een muziekacademie.
Op 1e Pinksterdag was er in het park bij het monument van Chopin een pianoconcert in de open lucht. Het duurde een uur en het was prachtig. Wij zaten daar heerlijk op een bankje in de zon en het was er erg druk. In de zomer worden er iedere zondag 2 concerten gegeven.
No Image
Een klein probleempje was, dat wij op 1e Pinksterdag onze camping moesten verlaten omdat er een groep van 20 campers en caravans kwamen. We moesten naar een ander gedeelte van de stad en ook nog eens dwars door de stad. Jammer van alle tijd, maar we hebben het toch gedaan omdat we nog graag wat meer  van Warschau zagen. Op zondag zijn we met name naar de wijk Wilanow geweest. Hier wandelden wij rond in het park rondom het kasteel en bezochten wij een museum. Werkelijk prachtig om te zien. In het park zagen we ook een voetbalwedstrijd, maar de spelers waren zeer goed beschermd. Een goede zaak voor de baas, veel minder blessures zo!! Wij hebben met volle teugen genoten van Warschau en wij kunnen de stad aan iedereen aanbevelen.

 
 
< Vorige   Volgende >