Actuele tijd

Warchau PDF Afdrukken E-mail
Warchau

Ook nu had het weer de hele nacht geregend, maar gelukkig stonden wij op het hard, zodat wij daar geen last van konden krijgen met het wegrijden. Smorgens zag ik wel, dat de camper er niet uit zag door al die opspattende modder. Maar goed. Die krijgt wel weer een beurt. 
Ook de tocht naar Warchau ging door een prachtig landschap. Ria blijft het maar zeggen: Polen is echt mooi en dat is het ook. Er wordt zeer beschaafd gereden en ze geven ons vaak voorrang als het wat drukker is.
Waar we wel aan moeten wennen is het feit, dat men hier in Polen ook op de grotere wegen allemaal zebra's heeft, waar je voor moet stoppen. De mensen stappen uit de bus en moeten dan de weg oversteken. Dit komt vaak voor, dus je  moet er steeds op bedacht zijn, dat er geremd en gestopt wordt. Maar goed, alles went.
Overigens liggen er dan wel vaak mooie voetpaden langs die wegen. En we hebben al meerdere keren gezien, dat mensen hier grote afstanden te voet afleggen. Dat geldt ook voor de schoolkinderen. Er rijden schoolbussen, maar vaak moeten ze dan van het kruispunt, waar ze er uit gezet worden, nog een heel eind naar huis lopen. Wel goed voor de conditie. Wat opvalt is, dat we geen enkele Nederlandse auto meer zien maar ook geen campers. Vreemd of niet? Doen wij vreemd?
In Warchau hadden we camping Smok uitgezocht. Deze camping ligt 14 km van het centrum, maar er is een goede bus- en treinverbinding met de stad.
Toen we er aan kwamen werd ons al meteen verteld, dat we maar 2 nachten konden blijven, want dan zou er een groep komen. Jammer.
Het is een zeer nette camping. Evenals in Krakau stonden toch ook hier weer Nederlandse caravans en campers. De prijs van de camping bedraagt met ANWB korting toch nog 27,50. Er is internet, maar helaas werkte het niet op de plaats waar wij stonden. Dus om mail binnen te halen en ons verhaal en foto's op de site te plaatsen moeten we naar de receptie. Ook jammer.
Omdat we hier maar 2 nachten kunnen staan, besloten we al meteen om nog vandaag naar de stad te gaan. We konden om 15.30 uur vertrekken.
Het sprak ons niet aan om met de fiets te gaan. Te lang, veel te drukke wegen en te laat om nog op en neer te fietsen.
Dus we kochten een kaartje voor de bus en de trein. We kregen van de campingbaas een goede instructie mee, want we moesten 2 x overstappen. Ging allemaal goed. In Warchau  hebben we nu een weekendkaart gekocht, zodat we morgen en overmorgen zo veel als we willen de trein en bus kunnen nemen.
In Warchau was het erg druk en zeer sfeervol. Het was zonnig, dus de terrassen zaten ook vol.
We hebben de boel nu verkend en al het nodige moois gezien. Maar morgen en overmorgen  gaan we verder op onderzoek uit.

 
< Vorige   Volgende >