Actuele tijd

Zamosc PDF Afdrukken E-mail
Zamosc
Het heeft weer zo wat de hele nacht geregend, maar wij hebben goed geslapen. Er heerst een serene rust op die camping. En nu dan door naar de stad Zamosck met ruim 70.000 inwoners. De weg er naar toe was prachtig. We reden via goed begaanbare wegen door een groot bos- en natuurgebied en we zagen ook veel weilanden. Wat we nergens zien zijn koeien, die buiten lopen. We zien er hier en daar een paar bij een woning aan een ketting, maar nergens grote aantallen. We zien ook geen enkele boerderij met grote stallen, dus rara waar is al dat boerengedoe.
We zien wel veel akkerland en ook veel bedrijven waar landbouwmachines worden verkocht, dus dat klopt wel. Het enige werk dat we buiten gezien hebben, is aardbeien plukken. Verder was het erg rustig op het mooie platteland. Af en toe keken we een dal in en dat was prachtig, door de velden met lijnzaad ontstond er een leuke kleurschakering in het landschap. We hebben genoten van deze tocht.
We kwamen rond het middaguur in Zamosc aan, zodat we nog een halve dag hadden om de stad te bezoeken. Onze camping was 3 x niks. We stonden er alleeën bij een recreatiegebeuren, sporthal, tennishallen en nog meer. Er waren ook huisjes, die bewoond waren. Het sanitair was schoon, maar het sprak Ria niet aan. We besloten om maar voor een nacht te reserveren, zodat we op vrijdag al door konden naar Warchau. Voordeel van de camping was wel, dat we zo het centrum van de stad in konden lopen. Zamosc heeft een leuk plein met daaraan het prachtige raadhuis met toren en een aantal beschilderde gebouwen. Dit plaatje hadden we al in alle folders gezien.
We mochten het raadhuis in en ook in de raadzaal. Dat zag er echt oud en zeer eenvoudig uit. Dan is het in Nederland in de raadszalen grote luxe.  In de stadskern waren nog 2 mooie pleinen en naast de kathedraal waren er nog 4 kerken en een groot nonnenklooster en dat allemaal op enkele vierkante kilometers. Het was er sfeervol, maar wij hadden het er zo gezien.
Dus terug naar de camping en na het diner nog even stepbridge spelen, want we hebben er wel goed internet. Morgen gaan we door naar Warchau, zodat we daar met het pinksterweekend zijn.
 
< Vorige   Volgende >