Actuele tijd

Een dag met veel afwisseling PDF Afdrukken E-mail
Een dag met veel afwisseling
Eigenlijk zouden we zondag nog in Zakopane blijven, maar het weer zag er zondagmorgen, 17 mei, niet zo goed uit en het was koud. De voorspellingen waren 11 a 12 graden en bewolkt. Voor maandag en dinsdag werd goed weer voorspeld.
Onze beslissing was snel genomen. We zouden verder trekken en er een reisdag van maken, zodat we maandag en dinsdag weer konden genieten van de zon.
We besloten via een toeristische route door het binnenland naar Tarnow te trekken. De campingbeheerder hielp ons weer om te douchen, het toilet de ledigen, het vuil weg te werpen etc. Hij probeerde ons over te halen om nog een paar dagen te blijven, maar dat lukte hem niet. Hij zwaaide ons nog wel uit na de betaling.
We reden eerst een heel stuk dicht  langs de Slowaakse grens en daarna langs een ondiepe rivier.
In deze rivier stonden de vissers tot hun middel in het water. Lekker hoor.
Daarna reden we een mooie heuvelachtige weg door het binnenland en kwamen we bij een meer aan. Hier werd volop gezeild en met kano's gevaren. Het was een mooie route en wij hadden alle tijd. Telkens als het ergens druk was, bleek er een kerk te zijn. We zagen veel mensen in hun zondags pak uit de kerk komen en naar huis lopen, zoals wij dat vroeger ook deden.
Rond 14 uur kwamen we op onze camping in Tarnow aan. Er waren enkele families een communiefeestje aan het vieren en er werden heel veel foto's gemaakt.
Na onze lunch trokken we de stad in. Allereerst liepen we binnen in het theater en daar werden we verrast met een demonstratie stijldansen. Daarna liepen we een kerk in, waar volop gerepeteerd werd voor een dienst die om 17 uur  zou beginnen.In het centrum van Tarnow werd een soort mis in de open lucht opgedragen. Wij stonden te kijken en in een mum van tijd werd ik door een vrouwtje vastgepakt en moest ik mee dansen in en grote ronde kring.
No Image
Om 17 uur liepen we weer langs die kerk en toen kwam juist de bisschop met zijn gezelschap naar buiten. Het bleek, dat er een portret van Jezus werd gebracht in een soort pausmobiel en daarna werd er een mis opgedragen. Het was er erg druk.
No Image
Wij zijn maar rustig teruggelopen naar onze camping en hebben daar nog heerlijk een borreltje gedronken voordat we aan ons diner begonnen.
Morgen gaan we het stadje verder verkennen.
 
< Vorige   Volgende >