Actuele tijd

Zakopane PDF Afdrukken E-mail
Zakopane
Zakopane is een chique ski-oord in het Tatragebergte, maar ook zomers is het er erg druk. Het ligt 10 km van de Tsjechiesche grens. De route er naar toe was prachtig. We kwamen door vele mooie dorpjes en we konden telkens ver weg kijken in de dalen. De route verliep ook vlot en voor 09.00 uur. waren  wij al op onze camping in Zakopane. Zo vroeg zijn we nog nooit ergens aangekomen!
De baas ontving ons. Hij was erg mededeelzaam en legde precies uit hoe alles werkte. We hadden al gelezen, dat het een zeer schone camping was en dat zijn vrouw de hele dag door poetste.en inderdaad: Ik kwam van het toilet en ik zag mevrouw al met het poetsgerei rond lopen.
We hebben eerst een plaatsje uitgezocht en toen heerlijk in het zonnetje ontbeten.
Daarna besloten we naar Zakopane te lopen, ruim 4 km. We moeten immers ook bewegen met al dat eten en dat bier.
In Zakopane was het een chique gebeuren. Je zag er winkels met zomerkleding naast winkels met skikleding en skimaterialen. We hadden ook een prachtig uitzicht op de besneeuwde hellingen . We zijn op 800 m hoogte.
No Image 
 In het oude centrum staan nog een aantal typisch Poolse, houten huizen en een prachtige houten kerk. Ook alles in de kerk was van hout.
No Image
Je kunt ook met de kabelbaan naar boven, maar dat doen wij niet meer. Dat hebben we al vaak genoeg gezien en we besteden ons geld dan liever ergens anders aan.
We hebben weer veel gelopen en Ria vond dat ze niet de juiste schoenen aan had. Vreemd, want ze heeft toch een ruime keuze. Als ik verkeerd kies, dan betreft het de kleur!
Terug op de camping konden we nog lekker in het zonnetje zitten voordat we aan onze maaltijd begonnen. De campingbeheerder had de was gedaan. Vanavond weer frisse lakens, maar vooral lekker frisse handdoeken. Het kostte wat, maar dan heb je ook wat en de beheerder wil iets te doen hebben.
Als je naar voren loopt, staat hij al klaar om je te helpen of om aanwijzigingen te geven.
Morgen blijven we nog een dagje hier en dan trekken we weer het binnenland in.
We gaan  dan enkele dorpjes met prachtig beschilderde huisjes bezoeken of op zoeken!

 
 
< Vorige   Volgende >