Actuele tijd

De zwarte Madonna PDF Afdrukken E-mail
De zwarte Madonna
We moesten 200 km rijden voordat we in Czestochowa waren, maar we hadden een prachtige Nweg, dus de tocht verliep erg vlot. Rond het middaguur waren we er.
We wisten dat in deze plaats de kerk van de zwarte Madonna stond en dat het een soort bedevaartsoord was.
Maar dat bleek toch iets anders te zijn. Onze camping lag aan de voet van de heuvel, waarop deze kerk staat.
Dus eerst even eten en toen op onderzoek uit.
Het is een zeer groot complex kerken, basilieken, kapellen, musea etc boven op een berg. Het was er enorm druk en er worden de gehele dag door missen opgedragen voor allerlei groepen mensen.
Erg indrukwekkend om te zien. Er liepen ook veel religieuzen rond, priesters en nonnen en we zagen ook een Camilliaan, zoals onze heeroom dat ook was. Een priester in een zwarte toog met daarop een rood kruis.
No Image
Er was ook een kerk, waar aan een stuk door de biecht  werd afgenomen. De mensen stonden in een lange rij! Er stond ook een priester tegen betaling allerlei voorwerpen te zegenen. Er wordt ook veel gezongen.
We zagen ook een hele stoet mensen, die op hun knieën achter het altaar door kropen.
Wij keken onze ogen uit.
En buiten het complex was het al niet minder druk en er stonden heel veel stalletjes waar beelden, prenten en Scabeliermedaillekes werden verkocht.
Uiteraard zagen we ook overal de beeltenis van paus Johannes Paulus  II, die uit Polen kwam  en inmiddels heilig en zalig verklaard is.
Het was alles bij elkaar zeer indrukwekkend en zeker de moeite van een bezoek waard

No Image

 
< Vorige   Volgende >