Actuele tijd

Wroclaw PDF Afdrukken E-mail
Wroclaw
We hebben gisteren de stad uitvoerig bezocht. De gehele stad staat in het teken van het feit dat Wroclaw Culturele hoofdstad 2016 wordt.
No Image
Op het prachtige stadsplein waren heel veel kinderen met dezelfde shirtjes aan aan het oefenen voor een optreden. De stad liep ook vol met groepen schoolreisjes, vooral de kleuren van de prachtige barokke bouwwerken imponeren. Het stadhuis op het plein, Rathusz Rynek, is zeer bijzonder en de mooie klok valt erg op. De kabouter staat symbool in deze stad. Overal zie je bronzen beeldjes in allerlei vormen. De stad wordt ook gekenmerkt door de vele kerken. Wij hebben ze niet kunnen tellen, maar het zijn er veel. De stad ligt aan de Oder en er ligt ook een eilandje, waarop de meeste kerken staan. We waren op de fiets gegaan en we hadden onze fiets geparkeerd bij een zeer groot winkelcomplex. Je zou daar alleen al de gehele dag door kunnen brengen. Toen wij hier rond 5 uur terug kwamen hebben we nog even iets gegeten en gedronken. Het pilsje bleek 0.75 te kosten, want het was happy hour. Meegenomen dus.
In het hele gebouw was ook WiFi, dus iedereen liep met zijn telefoon of tablet rond. overigens is dit nu al geen vreemd  beeld meer.
Op onze eerste camping stonden we zo, dat we geen tv hadden. We hebben toen veel gelezen en geskipbood. Er was wel WiFi, dus we zaten ook telkens op internet en hebben van alles en nog wat opgezocht.
Op onze huidige camping hebben we wel tv, dus die staat nu iedere avond aan en we kijken ook naar het nieuws. We hebben hier geen internet of WiFi en dat geeft ook weer heel veel rust. We hebben onze informatie  in de boekjes over Polen nu goed doorgenomen, zodat we weten wat er de komende dagen gaat komen!
.

 
< Vorige   Volgende >