Actuele tijd

Veel jeugd en veel herrie in Wroclaw PDF Afdrukken E-mail
7/8 mei. Veel meisjes en jongens en veel herrie in Wroclaw.

Het was mooi weer, dus stonden we vroeg op om ons uitstapje door het Reuzengebergte te maken. We reden eerst via een redelijk begaanbare weg naar het plaatsje Krzeskow. Vanuit de verte zagen zagen we twee grote torens al verrijzen. We gingen naar een Benedictijnerklooster, een groot complex met priesters en nonnen. De abdijkerk was zowel van binnen als van buiten zeer indrukwekkend. Prachtige fresco's en een geweldig mooi en groot orgel met heel veel pijpen. We hebben er een rondleiding gehad van bijna 2 uur. Het was zeer de moeite waard. Daarna even wat gegeten daar. Ik had zurek,  een soepje, gevuld met worst en gekookt ei. Het smaakte pittig en ik vond het heerlijk.
We trokken verder door het Reuzengebergte, dus steeds klimmen en dalen en zouden naar een van de twee houten vredeskerken in Silezie gaan. Eentje in het plaatsje Jawor en de andere in Swidnica. We kozen voor deze laatste, omdat die het grootst is. Er kunnen 7500 mensen in. Het zijn Reformatorische kerken, die de Protestanten in 1715 van de katholieken mochten bouwen, maar wel onder voorwaarden. Ze mochten niet van steen zijn en geen toren hebben.
Dus het zijn 2 kerken van houten vakwerk met leem gevuld. Vier verdiepingen hoog en enorme houtcontructies. Ook prachtig beschilderd. Echt iets bijzonders.
Nadat we dit ook weer gezien hadden zijn we richting Wroclaw gereden. Hier moesten we naar camping 117 bij het Olympisch stadion. We moesten dwars door Wroclaw, de 4e grootste stad van Polen rijden. Bij het stadion aangekomen was het er erg druk en heel veel lawaai. Er bleek een tweedaags festival te zijn!! Dit was de 2e dag. Gelukkig hield de muziek rond 23 uur op en keerde voor ons de rust weer.
Morgen gaan we op de fiets de stad Wroclaw, verkennen.
 
< Vorige   Volgende >