Actuele tijd

Donaudagen PDF Afdrukken E-mail
Donaudagen
In Nederland waren de vliegtuigdagen in Gilze en Rijen en wij hadden hier de Donaudagen. Het was een groot verschil toen we van Hongarije Oostenrijk binnen kwamen. Bij de grens was geen controle en we hadden meteen veel betere weg. Zeer aangenaam. Het landschap in Oostenrijk is ook lieflijker en vriendelijker. Bij onze eerste halteplaats stonden we al meteen bij het bordje: Most en schnaps!!
Altijd maar weer drank.
We reden door naar het plaatsje Marbach waar we op een camping aan de Donau gingen staan. We wilden hier nog een paar dagen langs de Donau fietsen en dat hebben we ook gedaan. De eerste dag een rondje Marbach, Ybbs, Pöchlarn, Marbach. Ruim 40 km. De tweede dag zijn we naar Melk gefietst waar een zeer groot klooster is, dat je al van verre ziet. De stift van Melk. Erg mooi, maar die hadden wij 25 jaar geleden ook al bezocht.
We wilden ook nog naar het plaatsje Neuhofen An der Ybbs fietsen, waar wij vroeger met de kinderen een paar keer in hotel de Kotmühle hebben gelogeerd, maar dat was toch iets te ver.
De fietspaden langs de Donau zijn fantastisch en we zagen heel veel Donaufietsers. We hebben wel ontdekt dat je beter Passau-8Wenen kunt fietsen dan andersom!!
Morgen trekken we verder huiswaarts.
Het duurt nog een paar dagen, maar in gedachten ben ik al weer bezig in mijn tuin. Onkruid wieden, veel onkruid wieden, heg knippen, veel heg knippen en dan weer genieten van de tuin,  de bloeiende bloemen en struiken en mijn diverse vruchtbomen. 
 
Volgende >