Actuele tijd

Fietsen en naar Héviz en Szigliget PDF Afdrukken E-mail
Fietsen en een bezoekje aan Héviz en Szigliget
We gaan iedere dag wel een fietstochtje maken en de ene keer lukt dat beter dan de andere. Ria had een tochtje van 50 km uitgezocht. We begonnen op het mooie fietspad, toen over een paar prachtige wegen en toen bergopwaarts. De weg ging over in grind en nog later werd het zand en toen mul zand, dus... Omdraaien. We hebben hier en daar nog een weg geprobeerd, maar deze liepen steeds dood. Vaak kwamen we uit bij begin van wandelpaden met berghutjes en voorzieningen. Er wordt hier ontzettend veel gedaan voor het toerisme en veelal met Europees geld, gezien de borden die hier overal staan. Dat geldt ook voor de restauratie van prachtige gebouwen. In ons plaatsje Keszthely staat ook een prachtig kasteel met een grote tuin. Dit kasteel zal ook gerestaureerd worden met Europees geld. Wel goed besteed, want het zijn prachtige gebouwen.
Een andere tocht gingen we via een binnenweg richting de plaats Héviz. We hadden 18 km gefietst toen we er waren, waarvan een gedeelte over een autoweg, maar het kon niet anders. In Héviz bleek een fietspad te liggen naar Keszthely en dat was maar 4,5 km. Kun je nagaan. Maar goed. Ik zeg steeds: het gaat toch om het fietsen. Héviz is overigens een prachtige plaats, waar een groot thermaal bad is. Er wordt zeer veel gekuurd.
Vandaag hebben we 50 km gefietst naar het plaatsje Szigliget. We kwamen uit bij een prachtig restaurantje, waar we tussen de rozen en onder een rieten kap heerlijk geluncht hebben. Dit dorp staat bekend om zijn rieten daken. Ziet er bijzonder uit. Er wordt aan de nok en de zijkanten met vlechtwerk gewerkt. Ook prachtige dakkapellen. De rietlaag is wel 0.5 m dik. Ziet er heel apart uit.
Vandaag moeten we beslissen of we morgen verder gaan of nog een paar dagen hier blijven. We weten het nog niet, want we zijn hier eigenlijk nog niet uitgefietst en we hebben het hier heel goed naar onze zin. Volgend bericht kun je lezen wat het geworden is!! Ria is in ieder geval al wel naar de kapper geweest!!
 
 
< Vorige   Volgende >