Actuele tijd

Met de kikkers naar bed en met de vogels weer op PDF Afdrukken E-mail
Met de kikkers naar bed en met de vogels weer op
We zijn 50 km verder gegaan en staan nu op Kemping Kala van Balaton Toerist, dezelfde organisatie, waar ook de vorige camping van was. Deze camping, aan de westzijde van het meer is echter kleinschaliger en past dus beter bij ons. Op de vorige camping moesten we met de fiets naar de winkel en de douche en toilet en nu hebben we geen winkel en zijn de douche en toilet op loopafstand.
We kunnen ook naar het stadje Kesztely lopen. Het is een leuk stadje met een schitterend centrum. Op het plein, dat mooi aangelegd is en savonds sfeervol verlicht is staat een oud klooster, dat helemaal gerestaureerd is. Daarnaast een prachtige kerk en een theater. Er zijn ook veel musea, maar die gaan we niet bezoeken. Aan de kant van het meer ligt een prachtig park en een mooi aangelegde boulevard. De aansluiting tussen het stadje en dit park missen wij een beetje.
Ook hier loopt weer een fietspad langs het meer, maar hier is de kwaliteit veel beter. Helaas heb je niet veel zicht op het meer, alleen maar als je in de dorpjes komt. Maar het is er wel leuk fietsen.
Op de camping is het ook goed toeven. Als we niet uit eten gaan, kookt Ria bij de camper. Ze is erg blij met onze buitenkeuken, want die gebruiken we elke keer.
We hebben ook een prachtig grasveld bij het meer, waar je zowel in de zon als de schaduw kunt liggen. Ik vind het heerlijk om in het meer te zwemmen.
Savonds kunnen we heel lang buiten zitten. Het is nu alle dagen bloedheet, 36 a 37 graden. Het koelt pas heel laat af. Het verhaal gaat dat er veel muggen bij het Balatonmeer zijn en dat is niet gelogen. Als we savonds buiten zitten en alle voorzorgsmaatregelen hebben getroffen hoor je ze steeds zoemen. En uiteraard prikken ze mij toch wel een paar keer per avond.
We gaan naar bed met heel veel gekwaak. We zijn erg blij met onze aparte bedden in deze camper, want het blijft ook smacht buiten wel 20 graden.
Vanmorgen werd ik om 05.00 uur wakker met vogelgeluiden. Ik keek uit mijn raam en kon toen de zee boven het meer op zien komen. Prachtig. Op de vorige camping zagen we de zon in het meer zakken.
De sfeer is hier erg goed. We blijven hier nog wel een paar dagen.
 
 
 
< Vorige   Volgende >