Actuele tijd

Balatonmeer PDF Afdrukken E-mail
Balotonmeer
De laatste dag in Pécs was vermoeiend. Het was erg warm en we hadden besloten te wachten tot de opening van de muziekwerk en die begon op donderdagavond om 19.00 uur. Pécs is de belangrijkste stad op cultureelgebied. Het feest werd gehouden op het plein voor de basiliek en daar was het erg gezellig. Veel kraampjes, veel drank, veel eten en veel muziek. Om ca. 21.00 uur zijn we toch maar weer richting de camping gegaan.
Vrijdagmorgen hebben we eerst voldoende voorraad ingeslaan omdat het Pinsterweekend was. Je weet maar nooit.
Ria had een camping uitgezocht aan het Balotonmeer. Het werd de camping Vadvirag in het plaatsje Balatonszemes. Het is een erg grote, nette camping en we konden kiezen waar we wilden staan. We hebben nu prachtig uitzicht over het meer.
Zaterdag hebben we een fietstocht gemaakt langs het meer. In feite rij je steeds door een bungalowwijk rond het meer. Helaas laat de kwaliteit van de fietspad nog al te wensen over. Maar gelukkig zijn er genoeg rustplaatsen waar bier te verkrijgen is. We hebben ook Langos gegeten. Een soort pannekoek, die hier overal te koop is en die de Hongaren de gehele dag door eten.
Het is inderdaad Pinksteren en het wordt iedere dag drukker hier op de camping. Alle nationaliteiten zijn aanwezig. Eerste Pinksterdag hebben we een rustdag gehouden omdat het zo enorm heet was. Mijn rust werd verstoord omdat ik door mijn stoel viel. Gelukkig hebben we fietsriempjes zodat het tijdelijk te repareren was.
Ria heeft even geskypd met Pieter en Lisa weer aanschouwd. Het Gaat daar erg goed en we krijgen steeds prachtige foto's  toegezonden.
TweedePinksterdag zijn we de andere kant opgefietst. We hebben nu de gehele zuidkant gehad. Het fietspad rondom het meer is ruim 215 km lang.
Na terugkomst op de camping ben ik toch maar even het Balotonmeer in gegaan. De temperatuur van het water is goed. 20 graden. Het meer is erg ondiep, dus je kunt ver lopen. Blijkbaar is het gemiddeld maar 3 m diep. Het is wel lekker verkoelend en overal in het meer wordt gezwommen en ook veel gevist. Ieder avond genieten we van de zonsondergang.
 
Morgen gaan we naar de zuid-west punt van het Balatonmeer, naar het plaatsje Keszthely. Daar hopen we ook weer een paar dagen te fietsen en dan gaan we weer het binnenland in nar een camping van een Nederlander, die we op de beurs in Utrecht hebben ontmoet.


 
< Vorige   Volgende >