Actuele tijd

De mooie stad Pécs PDF Afdrukken E-mail
De stad Pecs
Na onze camper op de mooiere plaats gezet te hebben zijn we het stadje Pecs ingewandeld. Het was ruim 3 km lopen. We konden met de bus, de fiets of lopen, maar wij kozen dus voor lopen en dat was maar goed ook.
Na 1 km kwamen we bij het complex van de Zsolnay familie. Deze familie had hier vroeger een fabriek voor de vervaardiging van keramische tegels en producten. Deze tegels en producten zijn wereldberoemd en zitten aan de mooiste gebouwen in Hongarije, Tjechie, Oostenrijk, Roemenië etc. 
De fabriek is nu in feite een groot museum. We konden er zien hoe de producten vroeger vervaardigd en beschilderd werden. Uiteraard konden we ze ook kopen.
We zagen er ook hoe chique leren handschoenen van prachtig leer vervaardigd worden. Ze kosten ca 50 euro. 
Ook erg leuk was een winkeltje waar ze zoete producten vervaardigden. Er waren een jongen en een meisje in de zaak, die stonden te kijken hoe hun kadootje gemaakt werd voor hun huwelijksdag  op komende zaterdag. Het bruidje vertelde ons wat de bedoeling was. Schitterend.
Daarna zijn we verder gelopen de stad Pecs in. Dit stadje staat bekend als de meest mooie stad in Hongarije en dat vinden wij ook. Het was er erg leuk en gezellig en wie kwamen we er weer tegen in de buurt van de Mc Donalds? Juist ja, Ellie en Jan.
Dus wederom het terras op en even wat drinken en keuvelen. We zullen ze nu wel niet meer zien,  want zij hebben meer haast dan wij.
Ook hier hebben we weer lekker gegeten voor ongeveer 10 euro. Ria komt niet meer aan koken toe, want we willen alle gerechten uitproberen en we vinden ook alles lekker. Morgen gaan we het stadje weer verder verkennen en dan is er savonds muziek op het plein bij de basiliek. We zijn benieuwd.
Vandaag zijn Thea en Hans jarig. Proficiat. We hebben dus weer geskyped. 
 
< Vorige   Volgende >