Actuele tijd

Opusztaszer PDF Afdrukken E-mail
Openluchttheater en panorama in Opusztaszer
Nu mochten we er dus wel in. Er waren veel bussen met schoolreisjes. We kregen korting op de toegangsprijs omdat we ouder dan 62 waren!!
Opusztaszer is in feite een historisch openluchtmuseum zoals in Arnhem en een panoramaschildering zoals Panorama Mesdag.
Het is een prachtig park en wij hebben er meerdere uren in doorgebracht. Je krijgt er een aardige kijk op de Hongaarse geschiedenis en levenswijze. De panaramaschildering van 120 m lang en 15 m hoog, 360 graden is ook heel bijzonder. Prachtige, onzichtbare overgang van de vloer naar de schildering.
Na bezoek aan het park zijn we weer via niet al te beste wegen richting Pecs gereden, maar eerst hebben we nog een bezoekje gebracht aan het stadje Baja.
Dit is gelegen aan de dode arm van de Donau en heeft een zeer groot plein. We hebben er wat rondgedwaald en wat gegeten. Helaas geen vissoep, waar het stadje om bekend staat, want die hadden ze niet op het terras waar we neerstreken. Maar we hebben wel lekker gegeten.
Daarna naar Pecs. Op de camping Familia, gelegen achter de Lidl!! vertelde de buurvrouw dat onze vrienden (Ellie en Jan dus!) doorgetrokken waren naar een volgende camping omdat hier muggen zaten! Het was al 19.30 uur dus wij waren blij dat we plaats konden nemen. En inderdaad er zaten muggen, maar met een citroenkaarsje konden wij ze wel aan.
De eigenaresse  vertelde bovendien dat we daags daarna op een betere plek konden gaan staan en aldus is ook geschied. 
 
< Vorige   Volgende >