Actuele tijd

Wandelen op de poesta en op de fiets naar de markt in Kiskunhalas PDF Afdrukken E-mail
Wandelen en fietsen in de poesta

We zijn weer van onze route afgeweken. Niet naar Gyula maar naar Zsana zijn we gereden. Wel eerst naar Hortobagy Park. In dit grote natuurpark staan musea waar de geschiedenis van de poesta en de Hongaren wordt verteld. Het is een groot uitgestrekt gebied, waar schaapskudden lopen en koeien met grote hoorns. De weg door het park was niet al te best. Heel veel kuilen en gaten, dus de tocht duurde lang, maar was wel bijzonder. Ria koos er voor om door te rijden naar camping Oazis Tanya in Zsana. Ook midden in the middle of nowhere gelegen. De camping wordt gerund door Theo en Tineke. Tineke van Genugten komt oorspronkelijk uit Mierlo en zij kent de van Kemenades ook goed. De gasten zijn voor 90% Nederlanders. Tineke kookt elke doordeweekse avond voor haar gasten. Helaas zijn wij er op vrijdag, zaterdag en zondag. De camping ligt  ruim 2 km van de verharde weg. Je moet er via een zandpad komen. TomTom wees ons de weg, maar wij kwamen van de verkeerde kant en toen hadden we een zandpad van 5 km en veel struiken die langs de camper schaafden, helaas. 
De camping ligt dus ook weer midden in de prairie. We hebben vandaag een wandeling gemaakt. Er blijkt veel wild te zitten, zo aan de sporen te zien, maar daar zijn wij te laat voor op. We horen en zien wel erg veel vogels. Ook hele aparte. Zo juist zagen we een hop! De fauna is ook apart. Heel veel gras met pluimpjes.
No Image 
De ondergrond is zacht zand, af en toe wanen wij ons op paden zoals in de Drunense duinen. Morgen fietsen we via de zandpad naar het dichtstbijzijnde stadje, dat op 9 km afstand ligt. Daar is op zondag een hele, grote en bijzondere markt. Ria wil daar perse naar toe. We zijn benieuwd. 
Op de fiets naar de markt in Kiskunhalas
We mochten met de achterbuurman meerijden, maar we kozen er voor om met de fiets te gaan. Het zou 9 km zijn en dat is dus wel om te doen. We dachten dat ze het goed uitgelegd hadden, maar het ging toch nog mis. We hadden al 22 km gefietst voordat we de markt vonden. Maar afijn. Het was goed fietsweer. 
Het was inderdaad een grote markt op een zeer groot grasveld. Veel kleding, gereedschap, fruit, dieren, maar ook meubels en ook 2e hands spul. We keken onze ogen weer eens uit en uiteraard kochten we ook weer het een en ander. Op het laatst kocht ik ook nog kersen en aardbeien want die zijn hier wel heel erg lekker.
We zijn ook nog het stadje Kishunkalas ingefietst en daar hebben we geluncht. Heel apart. Heerlijke knoflooksoep in een uitgehold broodje en natuurlijk ijs na, want dat is hier ook erg lekker.
 
En toen weer terug naar de camping.
Je ziet hier behalve de poesta ook wel landbouwgronden met zonnebloemen. De huisjes en boerderijtjes zijn klein en rondom elk huisje staat een hekwerk. En bijna ieder huis heeft zijn eigen volkstuintje. Veel noten-, kersen- en pruimenbomen.
Wat ook erg opvalt is, dat er overal prachtige rozen staan.
Onderweg sprong er nog een hert over de weg en toen we later bij de camper zaten, zagen we er weer een over de camping lopen. We leven nu dus echt midden in de natuur. Helaas is het gaan regenen en zitten we nu dus binnen. Morgen gaan we weer verder en dan gaan we richting het stadje Szeged.
 
< Vorige   Volgende >