Actuele tijd

Van Debrecen naar de Roemeense grens PDF Afdrukken E-mail
Debrecen

We hadden besloten om nog een dag langer hier te blijven, want het is dan toch Hemelvaartsdag en we hebben een prachtige camping.Althans, de bijbehorende voorzieningen zijn prachtig. We staan op Lyra Beach Kerekestelen Thermalbad. Het is in feite een groot recreatie c.q. Sportpark waar een camping bij is. Er zijn 3 thermaalbaden, tennisbanen, volleybalvelden, een groot verwarmd zwembad, een kinderbad en nog meer en uiteraard een heel groot pompgebouw, waar de pomp staat, die het thermaal water boven brengt.
Heerlijk. We staan smorgens op, ontbijten buiten en begeven ons naar het thermaalbad. Daarna de stad in of een rondje fietsen en dan weer het bad in. Wat zullen wij gezond worden.
De stad Debrecen valt ons erg tegen. Het VVV had al geen plattegrond van de stad. We waren er in 10 minuten op de fiets vanaf de camping, maar de fietspad was erg slecht en hield steeds op. In de stad waren de gebouwen ook niet echt goed aangegeven. Jammer. Vandaag moesten we dwars door de stad fietsen naar een groot sportpark. Wat een ellende om er te komen. Ik snap nu wel waarom hier iedereen op een mountainbike rijdt, want het is niet te doen op een gewone fiets. In het park zagen we wel een geheel nieuw aangelegd voetbalstadion. Was volgens mij nog niet in gebruik. Wij zijn weer snel teruggekeerd naar ons thermaalbad.
Inmiddels hadden we ook buren gekregen, een Duits echtpaar, dat ook de stad in wilde fietsen!!
Morgen, 30 mei, gaan we weer verder. We gaan dan naar de Hortobagy en de steppen. Volgens onze Duitse buurman is het daar nu niet zo stoffig, omdat het de laatste tijd toch veel geregend heeft. Gelukkig maar, want ik heb vandaag de camper nog gepoetst!!  We overnachten in Gyula en dat ligt aan de Roemeense grens.
 
< Vorige   Volgende >