Actuele tijd

Hiphoppen PDF Afdrukken E-mail
Hip hop
We hebben nu 2 dagen gehiphopd door Boedapest en erg veel gezien.
De Elisabethbrug, de kettingbrug en daartegenover de tunnel, waar ze deze brug inschuiven als het regent. We zijn naar het heldenplein gereden, waar het millenniumbeeld  staat. We zijn het stadspark ingewandeld, waar het prachtige, oude badhuis staat en ook het standbeeld van Anonymus.
We hebben het parlementsgebouw, het koninklijk paleis, de synagoge, de markthallen, de burcht en het vissersbastion gezien. We zijn de Gellertberg op gereden en hebben daar het Vrijheidsbeeld gezien en ook genoten van de prachtige vergezichten over de Donau. 
We hebben diverse musea bezocht en we zijn in de St. stefanusbasiliek geweest. In de stad liggen ook meerdere prachtige tuinen, waar we lekker geluierd hebben. 
We konden met de hip-hopbus overal komen.
 
     
 
 
Boedapest is werkelijk een prachtige stad. We hebben ook de gehele geschiedenis van Hongarije en van Boedapest uit den treure gehoord. Ze maken ons niets meer wijs.
Boedapest is de stad van de thermaalbaden. Alleen in het stadsdeel Pest hebben ze 123 warmwaterbronnen.
In de Donau ligt een eiland van 2,5 bij 0,5 km, dat vroeger het koninklijk verblijf was. Nu is het een recreatie-eiland, waar wij straks nog even naar toe fietsen.
Onze camping Haller is ook fantastisch. Alleen als je onder de douche staat moet je uit kijken dat je niet verbrandt als er iemand doortrekt!!
We blijven nog een dagje hier. Dan kan Ria even de was doen en halen we nog wat boodschappen. We staan nu op het punt om nog een keer de stad in te fietsen en dan trekken we morgen, vrijdag dus, weer verder. We gaan dan richting de Oekrainse grens. Is wel de veilige kant hier!!
 
Zoo, dat was nog een leuke dag hier in Boedapest.
Via Skype hebben we weer met de kinderen gekletst en ook nog even Lisa bewonderd. Gaat erg goed met de kleine meid.
We hebben vandaag ook de route voor de komende dagen gemaakt.
We willen morgen via het plaatsje szentendre naar Eger. Dan naar Tokaj en Debrecen en vervolgens naar Gyula, Szeged en Pecs.
Nu maar kijken of dat ook zo gaat lopen!!
 
< Vorige   Volgende >