Actuele tijd

Der Steirische Buschenschank, Kernoil en Sports tracker PDF Afdrukken E-mail

Vandaag toch nog maar een wandeling gemaakt. Volgens de beschrijving 11 km maar wij hebben er 16 gelopen. Het ging steeds omhoog en omlaag en de zon brandde. Het landschap en het uitzicht was steeds prachtig, echt genieten, maar wij waren telkens ook blij als we een bankje zagen of even in de schaduw konden lopen of een briesje voelden. Uiteraard konden wij niet steeds de bordjes vinden maar gelukkig konden we via de navigatie op onze telefoon wel steeds de goede richting bepalen. We zijn er uit gekomen, maar dus wel iets te veel gelopen.

Het is schitterend om op sports tracker dan te zien wat en hoe je gelopen hebt. De hoogte, de snelheid en de ronde die je gemaakt hebt. Daar waar we afweken van de route kwam een streepje te staan en je kon mooi zien dat we aan de andere kant van de weg weer terug liepen. De techniek staat echt voor niets. Leuk.

Op onze route kwamen we ook diverse Buschenschanks tegen. Dat zijn wijnboeren die van oudsher toestemming hebben om zelf hun wijn te schenken en hun producten te verkopen. Er zijn er hier ontzettend veel, maar ze openen vaak pas na 15.00 uur en zijn ook niet iedere dag open. Wel leuk om te zien.

 No Image

Naast wijn en mais worden hier ook veel pompoenen geteeld. Eerst begrepen we niet waar voor, maar nu weten we dat daar olie van gemaakt wordt. Kernoil. Die kun je gebruiken in de sla, maar de prijs is behoorlijk, ongeveer 15 euro per liter. Smaakt wel lekker.

 No Image

We zijn ook nog in een grote wijnzaak geweest waar alle wijnen van de streek verkocht worden. Ze hebben hier prachtige wijnen, maar niet voor een paar centen.

Kijk maar eens of je de prijs kunt lezen!!

Terug op de camping zagen we een echtpaar een beetje kloten met een grote boot. Weer eens iets anders dan een tent opzetten.

                                             No Image

 

Morgen nemen we nog een dagje rust, camper poetsen en opruimen en dan vertrekken we donderdag richting Passau om zaterdagavond bij Pieter aan de bbq te kunnen zitten.

 
< Vorige   Volgende >