Actuele tijd

Fietsen en wandelen in het Oostenrijkse Steiermark PDF Afdrukken E-mail

Fietsen en wandelen in het Oostenrijkse Steiermark

 

We zitten in het uiterste puntje van Oostenrijk tegen de grens met Slowakije. Het is hier een prachtig fiets- en wandelgebied.

Hier loopt de rivier de Mur en langs deze rivier loopt over een zeer grote afstand een fietspad. Van dit fietspad hebben we grote gedeelten gefietst.

De eerste dag hebben we op de fiets een paar plaatsjes bezocht en heerlijk op het terras gezeten. We hadden toen 40 km gefietst.

De tweede dag hebben we eerst 10 km gefietst en toen een wandeling gemaakt van 14 km. Pffft omhoog, omlaag en meestal in de gloeiende hitte. Volgens de routebeschrijving zou er op de helft een cafeetje zijn. Nou, dat was er wel, maar het ging pas om 15.00 uur open en wij waren er om 14.00 uur. Dus onze eigen voorraad maar aangesproken. Na afloop moesten we nog 10 km terug fietsen naar de camping, maar daar wachtte een heerlijk douche en daarna het biertje.

Daags daarna zijn we naar het eindpunt van de fietsroute langs de Mur gefietst. Het stadje Bad Radkersburg. Het was een hele toer. Het was heerlijk om af en toe in de schaduw van de bossen te fietsen, waar dan weer een heerlijke koelte uit kwam. In het stadje waren vele kuuroorden en zwavelbaden. We hadden ruim 70 km gefiets. Onderweg kwamen we ook nog door het dorpje Gorsdorf en daar stond een uitkijktoren over de Mur van bijzondere architectonische waarde. Ria is er even ingeklommen. Zie je haar staan?

                                         No Image

Vandaag zijn we wederom langs de Mur gefietst maar nu de andere kant op, richting Graz. We hebben aangelegd in het stadje Leibnitz. Ria had zo veel gekocht, dat op de terugweg haar achterband het begaf en ik weer in aktie moest komen. Veel zweet, vuile handen, een beetje gevloek, afijn, je kent dat wel. Maar het was wederom een mooie tocht. Na afloop de douche in en een heerlijk pintje op ons terras.

We kunnen hier nog veel wandelingen en fietstochten maken, maar we zullen toch een keer huiswaarts moeten!!

 
< Vorige   Volgende >