Actuele tijd

Ons afscheidsdiner in Soko Banja in ServiŽ PDF Afdrukken E-mail
Ons afscheidsdiner in Soko Banja
Het verschil tussen Bulgarije en Servië is toch wel groot. In Bulgarije zagen we niet alleen paard met kar maar ook hele grote zonnebloem-, koren-  en lavendelvelden en ook zeer grote en zware landbouwmachines. (Mogelijk Russische invloed?)  in Servië zien we een veel lieflijker landschap met kleine korenveldjes. Er wordt nog gehooid en geboerd zoalswij dat vroeger deden. Met een kleinde combine en een kleine pers. We zien hier en daar dat het hooi nog met de hand wordt omgedraaid en op de wagen wordt geladen. Echte nostalgie. We staan op een schitterende plaats aan een meer in de buurt van Soko Banja. Iedere dag komen er dagtoeristen en het gaat er heel gemoedelijk aan toe. Er is een klein dorpje bij, maar we kunnen er geen brood kopen omdat we geen dinars hebben en ze accepteren geen euro's. Jammer. 
Wij hebben Servië en Bosnië-Herzegozina niet op onze tomtomt staan en we hebben ook geen kaart van deze landen. Na bestudering van de kaart van Kees komen wij tot de conclusie dat we liever over de tolweg door Servië en Noord-Oost Kroatië gaan en dan richting Oostenrijk mede omdat we de kustweg in Kroatië vorig jaar ook al gereden hebben. John en Carla blijken ook liever een stukje tolweg te nemen om nog ergens een paar dagen aan zee te staan. Wij besluiten dus om vanaf nu ieder voor zich te rijden. Uiteraard moesten we deze gezamenlijke vakantie van 2 maanden afsluiten met een dineetje. We gingen op de fiets naar het 15 km verderop gelegen Soko Banja en pinden daar eerst geld. Ria kocht daarna een brood en ontdekte toen dat we niet voor 100 euro Dinars hadden maar voor 10 en de anderen dus ook. Daar konden we niet veel van eten, dus nog maar een keer gepind.
Het was een leuk plaatsje en het eten was heerlijk en niet duur, dus we hadden weer geld over!! 
No Image
Smorgens , 4 juli, hebben we om 8 uur afscheid genomen van John en Carla en om 9 uur van Kees en Wil. Wij vertrekken morgen, want we staan hier echt op een idyllisch plekje en we willen vandaag nog een rondje fietsen, want dat hebben we alles bij elkaar niet veel gedaan
 
< Vorige   Volgende >