Actuele tijd

Istanbul PDF Afdrukken E-mail
Istanbul
Wat een stad. Meer inwoners dan Nederland!! En mooi. Alles wat wij zien is erg goed onderhouden, maar we komen maar in een heel klein stukje.
We. Staan op een camperplaats aan de Zee van Marmaris en van daaruit kunnen we zo de stad inlopen naar alle bezienswaardigheden. De eerst dag hebben we 12 km gelopen en de tweede 18 . We moeten ook in beweging blijven.
Als je de plattegrond van Istanbul bekijkt, zie je niets dan moskeeën en in werkelijkheid is dat ook zo. De ene is nog mooier dan de andere. We hebben ook prachtige paleizen gezien en de Hippodroom. Het oude stadion, waar vroeger de spelen plaats vonden. Er staan nu 2 grote obelisken. Aan het hippodroom liggen de AgiaSophia en de blauwe moskee. Fantastische gebouwen, maar ook Topkapi Palace en de tuinen zijn prachtig. Je ziet hier ook heel de wereld lopen. Erg veel vrouwen met sluiers, maar ook veel vrouwen in het zwart en met slechts een heel klein spleetje open voor de ogen. Grappig is wel, dat ze vaak een zonnebril op hebben. Ik zeg dan, dan kun je zien waar de ogen zitten! Overigens isoleren hier wel heel erg vriendelijk en behulpzaam. 
Het is ongelooflijk hoeveel winkeltjes en kraampjes hier zijn en iedereen moet zijn kostverdienen. Gisteren liepen we op de grote bazaar. In de hoofdstraat is het erg chique. Veel goud en zilver en sieraden. Toen we afdaalden werd het goedkoper en dan heb je telkens een hele straat vol met hoofddoeken, dan weer een straat met knopen en garens en telkens een andere specialiteit. De prijzen zijn voor onze begrippen erg laag. Momenteel lopen we in een buurt met heel veel elektronische apparaten, pc-s, fototoestellen etc. Achter de lens van het fototoestel van Ria zat een vlek en die laten we nu hier weg halen. Vandaar 1 uur pauze en ff een verhaaltje op internet zetten. We zijn ook al in de Alice bazaar geweest. Ruikt erg lekker en heel veel kleur. We genieten hier met volle teugen. Dadelijk gaan we een bezoek brengen aan het Dolmabahce paleis en de klokkentoren. Daarvoor moeten we wel even de Zee van Marmaris en De Gouden Hoorn over. We gaan dit jaar geen bootvaart op de Bosphorus maken, want dat hebben we al eerder gedaan. Vanavond gaan we nog een keer vis eten. Als wij de straat oversteken lopen we straatjes in met niets dan visrestaurantjes. Het is er savonds erg sfeervol en het zit er ook steeds goed vol. We verheugen ons er al op.
 
 
 
< Vorige   Volgende >